Husqvarna heeft de Automower Solar Hybride voorgesteld. Een nieuwe robot die het gras maait en dan ook nog eens lekker op zonne-energie doet. Dat is niet alleen goed voor de rekening, maar de machine kan ook grotere lappe grond voor zijn rekening nemen omdat deze tijdens het maaien deels wordt bijgeladen.

Om te voorkomen dat je snel met een versleten accu zit, heeft Husqvarna er een lithium-ion accu ingelegd. Mocht de robot te weinig zon ontvangen (dat kan goed in Nederland), dan zal hij naar zijn laadstation gaan om daar de accu’s via het lichtnet bij te voeden. Om diefstal te voorkomen beschikt de Atomower Solar over een alarm en een pincode.

De automatische grasmaaier kan hellingen nemen tot 35% en is daarmee zonder problemen op ongelijk terrein te gebruiken. Doordat de maaier stil is, kan hij ook ’s nachts worden ingezet (al levert de zon dan weinig op). Interne beveiliging zorgt ervoor dat, wanneer je hem optilt, de messen stoppen om ongelukken te voorkomen.

Het gras dat de maaier maait, wordt versnipperd teruggestopt tussen het gras. Hierdoor hebben mos en schimmels minder vat op het gazon en wordt het gazon door haar eigen afvalproduct gevoed.

Beschikbaarheid

De Automower Solar ligt bij de Husqvarna dealers voor €2.999.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.