GadgetGear.nl

Gamescom: PS3 + Vita = Wii U

De persconferentie van Sony PlayStation had dusdanig veel te bieden dat we er eerst even een aantal losse nieuwsfeitjes tussenuit plukken. We beginnen met de nieuwe Cross-Controller functie in Little Big Planet 2.

Deze nieuwe Cross-Controller functie komt als DLC voor Little Big Planet 2 beschikbaar en zal een enorme hoeveelheid gameplay toevoegen. Hoewel je een grote hoeveelheid nieuwe levels krijgt, zit de echte boodschap van deze DLC anders in elkaar.

Met Cross-Controller ga jij de Vita namelijk als gamecontroller inzetten en gaat het scherm van de Vita een hoop extra functionaliteit en informatie in het spel brengen. Het is duidelijk dat Sony naar Nintendo heeft gekeken, want de manier waarop de PS Vita werkt is gelijk aan de GamePad van de Wii U.

Sterker nog, Sony heeft heel sterk naar de nieuwe Super Mario Bros. Wii U gekeken. Ook in Little Big planet zal het namelijk mogelijk zijn dat maximaal 4 spelers op beeld spelen terwijl een extra speler de regie over de gameplay voert via de PS Vita en dus over extra informatie en functies bevat die de andere spelers niet hebben.

De boodschap is duidelijk, we gaan veel van dit soort games van Sony zien en dat mag ook wel. Een directe concurrent voor de Wii U zal het niet snel worden. De kostprijs van een Playstation en een PS Vita ligt anar verwachting ver boven die van de Wii U. Wij verwachten dat deze namelijk voor €299 in de schappen komt te liggen. Dezelfde prijs die Sony voor de PS Vita 3G vraagt.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.