In Nederland hebben we ze nog niet gezien, de auto’s van Byd. Byd is een Chinese autofabrikant die niet alleen flitsende auto’s in elkaar zet, maar ze ook van de nodige snufjes voorziet. Zo is de Byd Su Rui de eerste productieauto die je op afstand kan besturen.

Een demonstratiefilmpje van de nieuwe Byd Su Rui werd door de website autoblog gespot en zij wisten ook de specs van de auto op te duiken en te vertalen. Zo blijkt de Byd Su Rui een snelheid van 2KM per uur te rijden wanneer je hem op afstand bestuurd. Handig, want de kans dat je ergens een deuk in rijdt is daarmee net een stukje kleiner geworden.

De feature is ook niet al een grapje bedoeld. De fabrikant is stellig overtuigd dat de meerwaarde van het systeem zit in de parkeermogelijkheden van dit nieuwe systeem. De portieren hoeven niet meer open waardoor auto’s met dit systeem nog dichter op elkaar geparkeerd kunnen worden.

De auto is te bedienen tot op een afstand van ongeveer tien meter. Deze maximale afstand suggereert dat Byd gebruikt maakt van Bluetooth voor de aansturing van de auto. WiFi zou standaard een veel groter bereik hebben en alleen via een GPS signaal dat ontvangen wordt door zowel auto als zender kan weten wat de afstand tussen beiden is.

De Byd Su Rui wordt geproduceerd als 1.5 liter 4-cylinder 109PK en als 1.5 liter 4-cylinder 154PK Turbo. De turbo uitvoering beschikt over de functie om op afstand bestuurd te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.