Arjan Olsder
Arjan Olsder

Archos is Microsoft een Stap Voor met de Gen10 Tablet

Archos heeft een interessante stap gemaakt in de ontwikkeling van Android tablets. Het nieuwste exemplaar beschikt namelijk over soort van een smartcover met een toetsenbord. Archos noemt dit de Coverboard. Hetgeen Microsoft heeft aangekondigd voor de nieuwe Surface Tablets van het bedrijf.

De nieuwe tablet die hier gebruik van maakt is de Gen10 uit de XS-lijn van Archos. De tablet weegt 585 gram en is 7.8mm dik (dat is exclusief de coverboard).

De Gen10 XS draait op Android 4.0 en is door Google gecertificeerd. Alle Google Apps zijn dus aanwezig en nieuwe apps trek je natuurlijk naar binnen via Google Play. Later dit jaar zal Archos de tablet nog een upgrade geven naar Android 4.1.

Het Coverboard is 5mm dik en klikt aan de Gen10 XS vast via magneten. Door hem te draaien komt hij los en kan hij gebruikt worden als standaard en/of als toetsenbord. Ook de connectie tussen toetsenbord en tablet wordt door de magneten tot stand gebracht. De coverboard beschikt over een eigen accu en kan ook de Gen10 opladen.

Specs

De Gen10 XS bevat een 1.5 Ghz dual-core CPU met 1GB aan RAM en een PowerVR SGX544 GPU. Het scherm meet 10.1 inch en heeft een resolutie van 1280×800. Je krijgt standaard 16GB opslagruimte op de tablet en kan dit doormiddel van MicroSD uitbereiden met nog eens 64GB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.