Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gamescom: Android Games Naar de PS Vita

Sony lanceerde onlangs al het Playstation Mobile programma en wist daar vanavond verassend veel nieuws over te brengen. Zo is Sony in gesprek met een grote hoeveelheid Android ontwikkelaars om hun succesvolle games naar de PS Vita te brengen.

Het omzetten van Android games en apps zal in de praktijk geen groot probleem vormen. Zowel Android als het Vita OS zijn op basis van Linux gebouwd en de hardware is in beiden gevallen op een ARM processor gebouwd. Dit zou dus weleens heel hard kunnen gaan.

Naast het brengen van Android games naar de PS Vita, wist Sony ook te vertellen dat er inmiddels drie hardware partners zijn die Playstation Mobile hardware op de markt willen brengen. Van HTC wisten we het natuurlijk al, maar nu blijken ook Asus en Wikipad in de rij te staan. Die laatste kennen we in Europa nog niet echt, maar timmert hard aan de weg met het bouwen van echte gamingtablets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.