Arjan Olsder
Arjan Olsder

E3: HTC Komt met Playstation Android Smartphones

Het gerucht ging al voor de lancering van de PS Vita, maar toen geloofde ik het zelf nog niet echt. Een Playstation telefoon van een ander merk van Sony Mobile. Laten we wel zijn, Sony heeft nog nooit een grote productnaam aan een andere partij in licentie gegeven. Toch blijkt het nu waarheid te zijn geworden. Sony heeft HTC een licentie verleend om Playstation smartphones te bouwen.

De stap blijft voor mijn gevoel opmerkelijk. Sony Mobile heeft ondanks de leuke smartphones nog steeds een relatief klein marktaandeel en HTC doet het de laatste tijd ook steeds slechter. Daarnaast heeft HTC ook aandelen in gaming service OnLive waarmee PC games op tablets gespeeld kunnen worden. HTC heeft nu dus de kaarten in de handen om de ultieme gamingphone te bouwen.

Het nieuws werd officieel gemaakt tijdens Sony’s persconferentie. Het nieuws kwam van Andrew House. Hij gaf aan dat de Playstation Mobile (wat eerst Playstation Certified was) naar een hoger plan getrokken moet worden. HTC zou daar een prima partner in zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.