Review: Philips O’Neill The Construct

Ook dit jaar heeft de samenwerking tussen Philips en O’Neill weer een aantal interessante, nieuwe hoofdtelefoons opgeleverd. De meest opvallende daarvan was The Construct. Net als The Stretch, die we vorig jaar bekeken, gaat het om een model dat tegen een stootje kan… en dat is nog maar licht uitgedrukt.

Hoewel ik het in deze review wel kort over het uiterlijk en het geluid zal hebben, hebben we maarliefst drie extra reviewers voor jullie geregeld. Drie tieners die een aantal weken met The Construct hebben doorgebracht. Maar eerst…

De Uitrusting

De The Construct zit in een stevige kartonnen doos. Alle informatie die we moeten weten, heeft Philips al op de doos zelf geprint. Geen handleiding nodig dus.

De hoofdtelefoon bevat zelf een kort snoertje. Aan het losse, lange snoer zit ook een afstandsbediening.

Uiterlijk

De The Construct is een one-seize-fits-all model. Scharnieren en buigbare materialen zorgen ervoor dat hij op vrijwel ieder hoofd past. Daarnaast geeft dit ontwerp Philips en O’Neill de mogelijkheid om gewoon een hele sterke hoofdtelefoon te produceren.

De twee hebben ook bijzonder veel aandacht aan de plug geschonken. Het is een Kaaps model waardoor de kans op een draadbreuk in je broekzak een stuk kleiner zal zijn. Daarnaast zet er een verhoging in waardoor je hem ook kan gebruiken als je een cover om je iPhone of iPod hebt zitten. Handig!

Geluid

Het geluid van de The Construct past helemaal bij de doelgroep. De diepe bas zorgt voor een prima beleving van dance en hip-hop muziek. Zelfs rock klinkt lekker over de hoofdtelefoon. Hij doet daarmee niet onder voor andere high-end modellen van Philips.

Het Testteam

Philips en O’Neill claimen dat de hoofdtelefoons die zij maken ‘Tested by Animals’ zijn. Natuurlijk geloven we dat niet zomaar en hebben we ons eigen testteam samengesteld. Een team van drie enthousiaste jongeren die weken lang met The Construct hebben geskate, gerend en gegooid. Tijd voor hun mening:

Wessel Bekkering – De bas is goed te horen in de koptelefoon. Het is ook goed dat je hem kunt bedienen. Het geluid is mooi, warm en vol. Er is geen geruis of gekraak te horen. Ik heb de koptelefoon laten vallen en hij deed het er na ook nog. Wel zaten er krassen op, maar dat is niet zo erg. Ook heb ik hem mee naar school genomen, onderin mijn boekentas. Doordat hij zo flexibel is, kan hij daar tegen. Het ontwerp is cool en modern. Het snoertje is stevig. Het snoer is van koord en niet van plastic, waardoor hij niet knikt.

Er komt in het begin, als je de koptelefoon op zet, druk op je oren te staan. Dat gaat na een tijdje wel weer weg. Je hoort ook helemaal niks meer als iemand tegen je praat. Ik zou er niet mee op de fiets gaan want je hoort echt helemaal niks meer van het verkeer om je heen.

Het is een goed product er is niks mis mee en ik zou hem aan iedereen aanraden. Eèn tip als het mogelijk is zou ik er een “verkeersstand” op maken, zodat je hem ook op de fiets of met het skaten op kan zetten.

Pepijn Rozenboom – Ik heb de koptelefoon mogen uitproberen. Hij ziet er echt super gaaf uit. De koptelefoon is flexibel en hierdoor gaat hij niet zo snel stuk. Je kan hem alle kanten op buigen. Ook de kleuren vond ik echt heel cool!!

Door de grote doppen vallen je oren er goed in en gaat het geluid goed naar je oren. Andere mensen kunnen niet horen wat voor een muziek je op hebt. Vooral mijn moeder vond dat erg fijn. Er zit ook een handig knopje op zodat je makkelijk naar een ander muzieknummer kunt gaan.

Het geluid is ook erg goed vooral de bas komt goed naar voren. Dat is prettig om te horen. Gelukkig is de koptelefoon universeel en kan hij gemakkelijk op mijn iPod en op mijn mobiele telefoon. Ik zou hem zeker aanraden bij mijn vrienden! Zeker een gadget om te hebben!!!

David van Til – Ik vond het geluid wel heel erg goed want als je muziek luistert dan hoor je ook bijna niks om je heen. Voor mij is dat wel fijn want ik heb een krijsend zusje thuis.

Wat ik ook fijn vond was het knopje aan de snoer waar mee je het geluid zachter en harder kon zetten en kon door- en terugspoelen. Het allercoolste vond ik dat je hem in het water kon laten vallen. Na twee uur drogen deed hij het gewoon weer. Je kan hem ook helemaal uit elkaar halen. Ik vond het geluid ook geweldig je hoort nooit gepiep of gekraak.

Conclusie

The Construct is een hoodtelefoon die iedereen zal passen. Zijn ruige uiterlijk valt goed in de smaak bij ons testteam en ook over het geluid zijn ze zeer te spreken. Hoewel de onderdelen van de hoofdtelefoon tijdens het testen weleens los zijn gekomen, kan je alles terug in elkaar duwen. Niet te slopen dus.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Lekkere bas
  • Past ieder hoofd
  • Zeer schokbestendig
  • Stoer uiterlijk
  • Alle onderdelen die uit elkaar kunnen vallen, kan je terug in elkaar duwen

THE BAD

  • Niet gevonden...

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.