Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de LG Optimus 4X HD met 4.5 sterren.

The Good
  • Goede accuduur
  • Zakelijk ontwerp
  • Mooi groot scherm
  • Alle laatste technieken aanwezig
  • Twee NFC tags meegeleverd
The Bad
  • Camera valt tegen


LG lanceerde onlangs de Optimus 4X HD. Een Android smartphone diequa specs de grote uitdager voor Samsung’s Galaxy S III moet zijn. Je snapt dus wel, dat ik de S III er met grote regelmaat even naast zal leggen.

Uitrusting

In de doos van de LG 4X HD vinden we naast het toestel ook een handleiding, een in-ear headset met slechts één maat eargels (relatief groot), een USB snoer, een netwstroom lader en een tweetal LG NFC tags. In tegenstelling tot de tags van Sony Mobile gaat het niet om harde plastic plaatjes, maar om stickers. Daar komen we later op terug.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de 4X HD is alles behalve onopvallend. LG heeft de achterkant een ribbelstructuurtje gegeven. In de rand zit een zwarte plastic lijn met een soort van piramidestructuur. Deze afwerking geeft de LG 4X HD echt een zakelijk karakter. Daarmee onderscheidt de telefoon zich van concurrenten als de Galaxy S III en de One X.

Specs

Evenals de andere topmodellen loopt de LG 4X HD op Android 4.0. Dit draait op een quad-core 1.5 Ghz CPU met 1GB RAM en een ULG Nvidia GeForce GPU. Ter vergelijking, de Galaxy S III heeft ook 1 GB RAM, maar moet het met een quad-core 1.4 Ghz CPU doen. De iPhone 4S verbleekt helemaal met haar dual-core 1.2 Ghz en slechts 512MB RAM.

Met 4.8 inch (720×1280 pixels of 312 pixels per inch) is het display 0.1 inch kleiner dan dat van de Galaxy S III, maar nog altijd heel veel groter dan dat van de iPhone 4S. Zoals je op onderstaande foto kan zien is het verschil in formaat tussen de eerste twee nauwelijks zichtbaar.

De LG 4X HD is daarnaast voorzien van WiFi (b,g,n), Bluetooth, NFC, GPS (met GLONASS), FM ontvanger en alle andere sensoren die ongeveer standaard in een Android apparaat aanwezig zijn. Qua opslagruimte mag je het met een royale 16GB doen, uitbreidbaar met 32GB via MicroSD.

LG heeft haar eigen grafische interface over Android heen gelegd. Hierdoor is je homescreen maarliefst 7 schermen breed. Voldoende ruimte voor al je favoriete apps en widgets dus.

Camera

De LG Optimus 4X HD schiet foto’s op 8 megapixel. Dat is vergelijkbaar met de Galaxy S III en de iPhone 4S. Je kunt ook full-HD video-opnamen maken. Natuurlijk hebben we een aantal proefopnamen voor je gemaakt.

Erg comfortabel is dat de volumeknoppen niet voor de zoom worden gebruikt, maar om foto’s te schieten. Het aanpassen van de zoom gebruik je immers minder. Wat echter tegenvalt is de automatische belichting van de foto’s.

LG Tag + (NFC)

Zoals beschreven bevat het pakket van de 4X HD ook een tweetal NFC stickers. Één voor in de auto, en één voor op je bureau. Nouja, dat is de suggestie dan. In de praktijk mag je het gewoon lekker zelf weten want de tags zijn leeg.

Om de tags aan acties te koppelen, krijg je de app LG Tag +. In deze app krijg je meteen een overzicht van een aantal voorgestelde locaties (zoals auto en werk). Aan deze locaties kan je acties koppelen zoals het starten van de navigatie. Tenslotte koppel je deze acties aan taken.

Quick Memo

Ook handig op de LG 4X HD is de Quick Memo functie. Daarmee kan je snel schermafbeeldingen nemen en notities hieraan toevoegen. Zo kan je bijvoorbeeld uitleggen waar de LG Tag + app voor is ;-).

Conclusie

In specs heeft de LG 4X HD alles voor zich. De snelste CPU, een 8 megapixel camera en NFC functies met meteen al een setje tags. De extra snelheid (wat niet een heel groot verschil is) en de bijgeleverde tags moeten een beetje het goedmakertje zijn voor de kwaliteit van de camera. Als we dat tegen elkaar wegstrepen, is de LG 4X HD een toestel dat zich prima kan meten met de populaire Samsung Galaxy S III. Hij krijgt dan ook dezelfde score van ons.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.