Ook Olympus maakt Google Glass-achtig apparaat

Olympus heeft aangekondigd dat het bedrijf aan een nieuwe gadget werkt die sterk lijkt op het nieuwe Project Glass van Google. Olympus noemt haar slimme bril de Meg 4.0. De Meg 4.0 maakt verbinding met smartphones en andere apparaten die over bluetooth beschikken.

Het schermpje van de Olympus Meg 4.0 heeft een resolutie van 320×240 pixels. Als we Olympus mogen geloven, werkt het bedrijf aan diverse applicaties voor de bril, maar het bedrijf geeft nog geen details.

Het is niet de eerste keer dat Olympus met een dergelijk apparaat bezig is. Eerder al lanceerde het bedrijf de Mobile Eye-Trek. Een vergelijkbaar apparaat dat niet echt aansloeg. Wanneer de Olympus Meg 4.0 in Europa verschijnt, is nog onduidelijk. Google begint in ieder geval met de uitlevering van Project Glass in 2013. Dat zal in eerste instantie alleen aan ontwikkelaars zijn. Zij kunnen een Glass voor €1.500 bestellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.