KPN Koppelt Data los van Belminuten en SMS Berichten

KPN heeft vandaag haar nieuwe abonnementsvormen uit de doeken gedaan. In de nieuwe structuur valt het op dat KPN er voor heeft gekozen om de tarieven voor belminuten en SMS berichten weer los te koppelen van datatarieven. Daarnaast maakt de KPN de daadwerkelijke kosten van een mobiele telefoon inzichtelijk.

KPN heeft de abonnementen opgebroken in 4 componenten. Met deze componenten bepaal je zelf de uiteindelijke prijs van je abonnement en je toestel. Hieronder leggen wij je uit hoe dit werkt en of het verstandig is om een toestel mee te financieren in je abonnement.

KPN Mobiel Instap

KPN vraagt voortaan een instaptarief voor haar abonnementen. Dit kost je €10 per maand. Het zijn niet exact ‘aansluitkosten’ te noemen omdat je met KPN instap gratis kan bellen naar alle 3 miljoen KPN Mobile klanten. Daarnaast krijg je het recht om je abonnement 1X per maand gratis aan te passen. Zowel omhoog als omlaag.

Bel/SMS Bundel Kiezen

KPN gebruikt voor haar belminuten en SMS berichten nog steeds eenheden. Voor €6 koop je 100 eenheden (dus €0,06 per minuut/bericht). Opvallend is de mogelijkheid om voor €30 een onbeperkt aantal eenheden in te kopen. Ideaal voor de zakelijke gebruiker al koop je voor €20 al 600 eenheden (dus € 0,033 per minuut/bericht).

MB Bundel

De MB Bundel bevat een aantal gratis services van de KPN. Zo krijg je toegang tot de 1500 WiFi toegangspunten van de KPN, kan je jouw toestel op afstand blokkeren en wissen en krijg je 5GB cloud-opslag. De hoeveelheid data die je inkoopt is ook bepalend voor de datasnelheid die je krijgt. KPN specificeert hierin zowel de upstream als de (belangrijkere) downstream.

Toestel Financieren

Tot slot blijf je de mogelijkheid behouden om je toestel via KPN te financieren. We gebruiken twee rekenvoorbeelden waarbij we de financiering bij de KPN over één en twee jaar afzetten tegen een losse aanschaf van het toestel. Omdat het een toestellease betreft, moet je aan het einde van je periode een nieuw toestel kiezen of een afkoop op je huidige toestel betalen. Deze afkoopsom heeft KPN niet bekendgemaakt bij de financieringstabel en blijft daarmee een variabel.

Voorbeeld: Apple iPhone 4S 32GB

Bij een looptijd van 12 maanden betaal je €48 per maand. Je toestel kost in deze 12 maanden dus €576 exclusief onbekende afkoopsom. Doe je er 24 maanden over, dan betaal je €31 per maand. Over de periode van twee jaar betaal je dan €744 exclusief onbekende afkoopsom. Bij de Media Markt ben je voor hetzelfde toestel €699 kwijt en dan is hij van jou.

Voorbeeld: HTC One X

Bij een looptijd van 12 maanden betaal je €38 per maand. Je toestel kost in deze 12 maanden dus €456 exclusief onbekende afkoopsom. Doe je er 24 maanden over, dan betaal je €25 per maand. Over de periode van twee jaar betaal je dan €600 exclusief onbekende afkoopsom. Bij de Typhone ben je voor hetzelfde toestel €507.49 kwijt en dan is hij van jou.

In beide gevallen is financieren over een contractperiode fors duurder dan zelf je toestel kopen. Zonder de onbekende afkoopsom ben je voor de iPhone 4S 32GB €45 meer kwijt en voor de HTC One X praten we over een afgeronde opslag van €93. Voor de prijzen hebben we overigens gebruik gemaakt dat de prijzen zoals opgegeven bij Kelkoo.

Vanaf 30 juli kan je van deze nieuwe abonnementen gebruik maken. Iedereen die in augustus verlengt krijgt 12 maanden lang 500MB gratis en Spotify Premium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram