Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Geen Abonnementskosten bij de Wii U

In tegenstelling tot Microsoft, zal Nintendo geen abonnementskosten heffen voor gamers die de console willen gebruiken om online te gamen. Dit bevestigde Nintendo’s CEO Saturo Iwata tijdens een aandeelhoudersvergadering.

Hoewel betaalde diensten voor de toekomst niet worden uitgesloten, verwacht Iwata niet dat het de populariteit van de nieuwe Miiverse ten goede zal komen als de gamer er voor moet gaan betalen.

Nintendo is niet de enige tegenstander van betaald online gamen. Zo gaf Sony jaren geleden ook al aan gamers niet te willen verplichten om te betalen voor online gebruik van de console. In plaats daarvan kwam Sony met een dienst die gamers toegang geeft tot extra content en gratis games. Een soort van VIP programma. Het is goed mogelijk dat Nintendo dit op den duur ook in zou willen voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.