Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Preview: Nintendo Wii U Games

Dat de Wii U een grote hoeveelheid creativiteit biedt, is geen verassing meer. Tijdens de presentatie van Nintendo mocht ik 7 toekomstige titels uitproberen waaronder natuurlijk het nieuwe New Super Mario Bros. U. Je snapt het al, dat was een leuke ochtend.

Batman Arkham City Armored Edition

We waren enorm onder de indruk van de originele Batman: Arkham City en voor iedereen die deze game nog niet kent belooft de Armored Edition de beste keuze te worden. De game bevat namelijk alle DLC content die tot nu toe zijn uitgebracht (inclusief Harley’s Revenge) en een aantal Wii U specifieke upgrades. Zo hebben Batman en Catwoman een nieuw pak dat kinetische energie opslaat. Deze energie kan je tijdens gevechten gebruiken voor speciale aanvallen en is het gebruik van al je gadgets naar de nieuwe Wii U GamePad verplaatst. Hierdoor kan je sneller tussen de gadgets schakelen.

Grafisch ziet de game er net zo strak uit als op de Playstation 3 versie van de game. Dit geeft een aardig idee waartoe de techniek in de Wii U in staat is. Qua gameplay speelt Batman met de GamePad net zo lekker als met een normale controller. De release van deze game zal zeer waarschijnlijk samenvallen met de release van de Wii U.

Game & Wario (voorlopige titel)

Met Game & Wario zet Nintendo weer zo’n lekkere game neer waarmee je alle features van je Wii U eens goed in de diverse minigames kan uitproberen. Tijdens de presentatie speelde ik twee minigames uit deze serie.

Shutter

In shutter speel je een detective en moet je een aantal boefjes op de foto zetten. Onderin het TV-scherm zie je wie je allemaal moet fotograferen. Op het TV-scherm zie je dan een stad waar allerlei mensen rondlopen. Je gebruikt vervolgens de Wii U GamePad om te richten en foto’s te schieten. Hoe beter de foto, hoe meer punten je krijgt.

Fruit

Fruit is een spel voor meerdere spelers, zonder meerdere controllers. Echt waar! De speler met de Wii U GamePad is de boef en moet appeltjes stelen. Deze liggen in een stad. Je selecteert op de Wii U GamePad een karakter en loopt hiermee rond tussen vele anderen. Wanneer je in de buurt van een appel bent, kan je deze stelen. Natuurlijk is het handig om dit te doen wanneer er net een auto voorbij rijdt o.i.d. Na een paar minuten geef je de GamePad door aan de andere spelers die erop moeten raden welk karakter hij hebt gebruikt om de appeltjes te stelen.

Naast deze twee minigames waren er nog twee om uit te kiezen. Voor de release zullen nog meer minigames worden toegevoegd. Wanneer we de game (en onder welke titel) mogen verwachten is nog onbekend.

New Super Mario Bros. U

Nintendo heeft inmiddels tientallen Mario games uitgebracht, maar ook nu weet Nintendo weer te vernieuwen, zonder de originele gameplay de vernieling in te helpen. De nieuwe New Super Mario Bros. U is wederom een sidescrolling platform game met alle gekkigheid waar we al jaren van houden.

De Wii U controller speelt in deze titel een hele bijzondere rol. Wanneer je alleen speelt, kan je de controller gebruiken ter vervanging van het TV scherm. Ga je met meerdere spelers aan de slag, dan verandert de GamePad in een editor om de game aan te passen. De speler met de Wii U GamePad kan namelijk extra blokken in het spel zetten. Zo kan hij of zij het spel positief (of negatief) beïnvloeden. Dat resulteert onder anderen in de mogelijkheid om races te houden.

Qua gameplay bevat de game verder nog drie belangrijke elementen. De gouden- en Eekhoorn Mario en een nieuwe, roze, Yoshi. Als gouden Mario gooi je vuurballen en deze veranderen vanalles in gouden munten. Dat is dus snel scoren (nee, je krijgt geen leventje per 100 munten – daar moet je meer voor doen). Als eekhoorn zweeft Mario alle kanten op en kan hij een dubbele sprong uitvoeren om hoger en verder te springen. De roze Yoshi eet vijanden op en kan daarnaast als luchtballon ingezet worden.

De diepe integratie met de Miiverse was helaas niet te zien, maar het is duidelijk dat Nintendo de game gebruikt om de nieuwe functies van de Wii U te promoten. De releasedate staat voor nu op eind 2012 en zou dus gelijktijdig met de release van de Wii U kunnen zijn. Een Mario release gelijktijdig met de Wii U is natuurlijk iets waar iedereen op zit te wachten!

NintendoLand

Nintendo had nog geen echte pretpark-game. Met NintendoLand komt daar verandering in. Het is echter geen simulatiegame, maar net als Game 7 Wario een verzameling Minigames. Deze zijn gebaseerd op attracties in het NintendoLand pretpark. In totaal zitten er (in de huidige staat) 5 attracties in die gebaseerd zijn op bekende Nintendo series als Mario, Donkey Kong en Zelda. Bij de release moeten er 12 attracties in zitten.

Het leuke aan NintendoLand is dat ook dit weer een partygame is geworden. Afhankelijk van de minigame kun je met maximaal 5 spelers aan de slag. De minigames zijn wederom gemakkelijk om in te komen waardoor de strijd al snel los zal barsten.

Pikmin 3

De nieuwe Pikmin was misschien wel de grootste verassing van Nintendo. Wat is deze game een bijzondere creatie geworden. In Pikmin 3 ben jij een ruimtereiziger en wil je zoveel mogelijk fruit meenemen. Om fruit te bemachtigen en verplaatsen, maak je gebruik van Pikmin. Een nogal onderdanig soort wezentjes dat er schattig uit ziet.

Met je fluit neem je de controle over de Pikmin over. Hierna volgen ze je. Om ze opdrachten te geven, hoef je ze alleen maar tegen het fruit, monsters of obstakels te gooien. Nieuw in deze versie van Pikmin zijn verschillende soorten Pikmin waarmee je aan de slag kunt. Daarbij moet je opletten dat je de juiste Pikmin voor de juiste klussen gebruikt. Pikmin 3 komt gelijk met de Wii U op de markt.

Wii Fit U

Wat is een Wii zonder Wii Fit ;-). Nee, de Balance Board heeft geen upgrade gekregen, maar de nieuwe Wii Fit U bevat wel degelijk een nieuw accessoire. De Fit Meter. Een soort van stappenteller die de hele dag bijhoudt wat je verbrandt. Daarnaast zijn er 20 nieuwe activiteiten die je met het Balance Board en de Wii U GamePad uit moet voeren. Ook Wii Fit U komt tegelijk met de Wii U op de markt.

ZombiU

ZombiU is misschien wel dé knaller van de third-party games die we bij de lancering op de Wii U aan zullen treffen. De game speelt zich af in het Londen van 2012 en er is een uitbraak. Een vreselijk virus lijkt het einde van de mensheid te betekenen. Jij, als overlevende, moet je een weg door de straten van Londen zien te banen. De samenwerking tussen de TV en de Wii U GamePad is in ZombiU van groots belang om te kunnen overleven. Nouja, je hoeft technisch gezien niet echt te overleven. Als je dood gaat, wordt jouw karakter een zombie en ga je als een andere overlevende spelen. Het is dan handig om zo snel mogelijk de zombie van jouw vorige karakter af te slachten. Deze heeft immers alle spullen die je nodig hebt. Jawel, ZombiU is een snelle en heftige game geworden. De game komt dit jaar uit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.