Eizo is over het algemeen bekend door haar hoge kwaliteit monitoren gemunt op de professionele grafische industrie. Dit jaar gooien ze het roer om en brengen een hoge kwaliteit gaming monitor uit: De Eizo Foris FS2333.

Deze monitor is de opvolger van de volop geprezen FS2332 welke vorig jaar zijn debuut maakte. Het nieuwe scherm maakt net als de vorige gebruik van een 23-inch IPS paneel met een resolutie van 1920×1080 en LED achtergrondverlichting.

Eizo belooft een responsetijd van 3.4 milliseconden, de snelste waarde voor een IPS paneel op het moment en een Input Lag van 0.05 frames (een fractie van een milliseconde). De Input Lag geeft aan hoe lang het duurt voordat een muisbeweging van de gebruiker zichzelf toont op de monitor. In combinatie met de responsetijd is dit voor gamen essentieel, maar voor andere precisie doeleinden zoals videomontage of fotobewerking zal dit ook van belang zijn.

Het scherm kent de ‘Smart Insight’ techniek. Deze techniek omvat vijf profielen voor RTS en FPS games om bijvoorbeeld je vijanden beter in het donker te kunnen zien.

De Eizo FS2333 heeft een matzwarte afwerking en ten opzichte van het vorige model een in hoogte verstelbare voet. De achterkant heeft een handvat en kabelbinder, zodat het scherm makkelijk te vervoeren is. De aansluitmogelijkheden zijn breed: Een DVI, VGA en twee HDMI aansluitingen maken het scherm ook geschikt voor externe apparatuur zoals gameconsoles of Blu-ray spelers.

Door het IPS paneel en de accurate afstellingen waarmee Eizo haar monitoren vervaardigd zal het scherm ook uitermate geschikt zijn voor amateurfotografen en filmliefhebbers. De Eizo Foris FS2333 wordt in juli verwacht met een nog onbekende prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.