E3: Alle Details over de Wii U en Bijbehorende Games

Hoewel Nintendo afgelopen zondag al veel over de Wii U heeft prijsgegeven, had Nintendo vanavond wederom een hoop verassingen voor ons in petto. Zo blijkt het mogelijk om twee Wii U GamePad’s op een enkele Wii U aan te sluiten, komt Nintendo met New Super Mario Bros U en krijgen we een speciale editie van Batman Arkham City.

De Wii U GamePad (waarvan je er dus twee aan kan sluiten) bevat een 6.2 inch drukgevoelig touchscreen. Deze is net als die van de 3DS te bedienen met de vinger of met een stylus. De Wii U GamePad bevat twee analoge sticks (die je ook nog eens in kan drukken), Een D-Pad, A-B-X-Y-knoppen, twee schouderknoppen en twee triggers. Daarnaast bevat de Wii GamePad ook nog een camera, NFC Reader en stereo speakers.

Wii U Diensten

De Wii U zal ook voorzien worden van de nodige entertainment diensten. Zo krijgt het systeem toegang tot YouTube, Netflix, Hulu Plus en Amazon Instant Video. In realiteit zal daar voor ons weinig van overblijven omdat we hier alleen gebruik kunnen maken van YouTube. Toch lijkt de kans aanwezig dat Nintendo afspraken zal maken met lokale content leveranciers waardoor we op termijn ook Nederlandse diensten kunnen zien.

Nintendo’s Eigen Games

Nintendo lijkt eindelijk eens sterk te openen. Meteen al knalt Nintendo Pikmin 3 in de strijd. De game maakt duidelijk gebruik van de rekenkracht van de Wii U. Alle pikmin bewegen autonoom waardoor het veel meer op echte dieren gaan lijken. Via de kaart die je op het scherm van de GamePad ziet, krijg je ook nog eens extra controle over het spel. Ook laat Nintendo aan de start van de presentatie een stukje AR met Pikmin zien. Er staat dus nog heel wat te wachten.

Zoals gezegd komt Nintendo ook met New Super Mario Bros U. Dit blijft gewoon de vertrouwde Super Mario Bros stijl die we van Nintendo gewend zijn en ook multiplayer is nu weer mogelijk. Op de landkaart waar je levels moet selecteren laar Nintendo de integratie met de MiiVerse goed zien. Zo zie je bij diverse levels aantekeningen van andere spelers uitduiken. Die kunnen hints geven om verder te komen of klagen over die ene sprong die iedere keer faalt.

Nintendo presenteert ook Nintendo Land. Een Wii U game waar je de controle hebt over een groot pretpark. De attracties in het park zijn gebaseerd op de bekende Nintendo karakters zoals Natuurlijk Donkey Kong en Zelda. Spelers met de Wii U GamePad krijgen andere beelden te zien als spelers met een gewone Wii Remote. Hierdoor spelen ze samen, maar ook op eigen niveau.

SiNG (werktitel) stelt de Wii U op ieder feestje centraal. Het is een karaoke game waarin de speler met de GamePad de leiding neemt terwijl iedereen lekker aan het zingen is.

Wii Fit U is de nieuwste telg uit de Wii Fit serie. Nintendo wist te melden dat Wii Fit inmiddels 40 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Een prachtige prestatie. Wii Fit U kan gegevens uit oudere Wii Fit games importeren en gebruik maken van je huidige Balance Board. Wel komt Nintendo met een nieuw accessoire. De Wii Fit Meter. Hiermee kan je fitnessactiviteiten die je buiten de Wii Fit om doet importeren.

Third Party Games

TT Games komt met de nieuwe game LEGO City. In deze game stappen gamers in de schoenen van detective Chase McCain die de nodige vermommingen bezit. De Wii U GamePad is het ultieme communicatiemiddel in deze LEGO game. Het zal voor het eerst zijn dat LEGO City als thema in een game tot leven komt. Deze game is exclusief voor de Wii U.

Ubisoft komt met de nieuwe Zombie Slasher ZombiU. In ZombiU leef je in het Londen van 2012 terwijl een epidemie is uitgebroken. Deze verandert mensen in zombies (what else) en het is aan jou de taak om te overleven. Naast ZombiU komt Ubisoft ook met Assassin’s Creed III en Just Dance 4.

Één van de toppers uit de third party line-up zal Batman: Arkham City: Armoured Edition zijn. Dit is dezelfde game, maar dan met een hoop aanpassingen waardoor de Wii U GamePad actief in de game betrokken zal zijn. Bijna alle functies die je normaal via een menu moet activeren verlopen nu via de GamePad. Daarnaast helpt de GamePad je bij het richten van de nieuwe versie van de Batarang. Ook krijgt Batman een nieuw pak. Een pak dat opgeladen kan worden tijdens gevechten. Eenmaal opgeladen kan je extra krachtige moves uitvoeren. De Armoured Core Edition bevat bovendien alle DLC die voor de andere consoles uit zijn gekomen. De meest complete versie ooit dus.

Andere Wii U-spellen die zijn onthuld tijdens de Nintendo All-Access Presentation @ E3 2012 zijn Mass Effect 3 van Electronic Arts, Darksiders II van THQ, Aliens: Colonial Marines van SEGA, TANK! TANK! TANK! En TEKKEN TAG TOURNAMENT 2 (uiteindelijke titel nog niet bepaald) van NAMCO BANDAI Games Inc., Trine 2: Director’s Cut van Frozenbyte en Rayman Legends, Your Shape: Fitness Evolved 2012, Sports Connection, Rabbids Land en Marvel Avengers: Battle for Earth van Ubisoft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.