Van 0 naar 100 in nog geen drie seconde. Dat kan bijna alleen maar met een elektrische auto en ik geef het meteen toe. De meeste elektrische sportwagens (dus nee, niet de prius) hebben al een enorm hoge aaibaarheidsfactor. De Ultract Vorti van Rimac Automobili en het Nederlandse Vredestein doet daar nog een schepje bovenop.

Hij schiet van 0 naar 100 in slechts 2.8 seconde met een topsnelheid van 305 kilometer per uur. De motor levert een koppel van maarliefst 3.800Nm en levert 1088PK. Dat is natuurlijk ook nodig voor de motoren en accu’s gezien de sportwagen 1.650kg weegt. Op een volle lading kan de Ultract Vorti 60km rijden.

Via.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.