GadgetGear.nl

RIM Presenteert de BlackBerry Curve 9320

RIM heeft vandaag de nieuwe BlackBerry Curve 9320 gepresenteerd. De nieuwe Curve is gericht op de social media gebruiker. Belangrijk daarin is niet alleen de aanwezigheid van een fysiek toetsenbord, maar ook een accu die lekker lang meegaat. Daarnaast bevat de Curve ook een speciale BBM knop om meteen naar BlackBerry Messenger te gaan.

Om de accuduur te illustreren geeft RIM aan dat je maarliefst 30 uur naar de ingebouwde FM radio kan luisteren voor de accu leeg raakt. Of 7 uur lang kletsen. Natuurlijk is dat wel allemaal onder ideale omstandigheden, maar toch klinkt het als een indrukwekkende prestatie.

Naast BBM heeft RIM ook de apps van Facebook en Twitter standaard op het toestel staan. Met de bijgeleverde Social Feeds 2.0 app is het ook nog eens mogelijk om updates vanaf verschillende sociale netwerken bij te houden.

Specs

De nieuwe BlackBerry Curve 9320 loopt op BlackBerry OS 7.1. Hoewel ik nog geen informatie over de CPU heb kunnen vinden, lijkt het er wel op dat het toestel over 512MB RAM beschikt in combinatie met 512MB aan opslagruimte op het toestel zelf. Dit is met maximaal 32GB uit te bereiden via Micro-SD. Het toestel beschikt tevens over een 3.2 megapixel camera aan de achterkant. RIM spreekt wel over de mogelijkheid om video’s te schieten, maar niet over enige HD resolutie. Daarnaast zijn de gebruikelijke opties als Bluetooth, WiFi en GPS aanwezig. Het display is slechts 2.44 inch groot met een beperkte resolutie van 320×240. Hierdoor is het display iets meer dan half zo scherp als de iPhone 4.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.