Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Mario Tennis Open (3DS)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Leuke graphics
  • Nederlandse menu's
  • Leuke minigames
  • Verborgen karakters
  • Eenvoudig speelbaar

THE BAD

  • Deels Nederlands gesproken

Nintendo heeft de afgelopen jaren al diverse sports games uitgebracht met Mario en zijn vrienden in de hoofdrol. Mijn favoriet (Mario Kart 7 niet meetellend) is altijd Mario Smash Football geweest. Vandaag komen we er achter of Mario Tennis Open deze eer over mag nemen.

Singleplayer

Net als in eerdere Mario sports games vindt ook Mario Tennis Open plaats in Mushroom Kingdom en krijgt daarmee een compleet eigen set spelregels inclusief de nodige powerups die de spanning flink kunnen ophogen.

Die powerups vergaar je door goed op te letten. Iedere slag (lob, topspin, vlak, dropshot en slice) kent een eigen kleur. Die moet je zo snel mogelijk in je hoofd zien te krijgen omdat ‘kijken’ op het onderste scherm niet altijd even handig is. Iedere keer dat je tegenspeler de bal slaat, zie jij een cirkel op het veld waar de bal komt. De kleur van de cirkel verraad welke slag je het beste kan maken om de kans op punten te vergroten. Door snel op de juiste plek te zijn en de tijd die je hebt te gebruiken om energie op te laden (je drukt alvast de betreffende knop in), zorg je dat de bal sneller gaat. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat een wedstrijd wel heeeeeel lang gaat duren.

Minigames

Mario Tennis Open bevat vier minigames die een hoop uurtjes gameplay aan de titel toe moeten voegen. Het gaat om de games Ringschieten, Super Mario Tennis, Ruimterally en Piranha Plant-partij. De meest opvallenden zijn Ruimterally en Super Mario Tennis. In die laatste speel je een potje Super Mario Bros met de bal in de hoofdrol. In ruimterally zit je in een crossover tussen Mario Tennis Open en Super Mario Galaxy.

Multiplayer

Één van de succesfactoren van de Mario sports games was altijd de mogelijkheid om op het grote scherm tegen je vrienden te spelen. Ook Mario Open Tennis bevat een multiplayer en het mag gezegd worden, Nintendo denkt met ons mee. Je hebt weliswaar meerdere 3DS consoles nodig, maar slechts één keer het spel. Heb je geen vrienden bij de hand? Dan kan je online via het Nintendo Network.

Audiovisueel

Mario Tennis Open vindt plaats in het Mushroom Kingdom. Dit betekend dat de game weer bol staat van de vrolijke en knotsgekke graphics die we van Nintendo gewend zijn geraakt. Net als eerdere Mariotitels is ook Mario Tennis Open naar het Nederlands vertaald. Een prima idee voor de jongste spelers, maar de voiceover die de punten doet klinkt wel heel erg saai zo. Daarnaast zijn de stemmen van een aantal spelers niet aangepast waardoor je toch weleens een Engelse kreet voorbij hoort komen.

Geheime Karakters

Mario Tennis Open bevat een aantal geheime karakters. Een groot deel daarvan zijn gekleurde edities van Yoshi. Hoe je deze krijgt, lees je in mijn volgende artikel over Mario Open Tennis.

Conclusie

Inmiddels mogen we niet meer klagen over de hoeveelheid Mario-games op de 3DS en met Mario Tennis Open voegt Nintendo daar een nieuwe klassieker aan toe. Mario Tennis Open weet de funfactor van eerdere Mario sportsgames vast te houden. Is deze game leuker dan Mario Smash Football op de Gamecube? Ja, maar ook maar net 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.