Review: Mario Kart 7 (3DS)

Het is nog maar enkele weken geleden dat Nintendo met de release van Super Mario 3D Land onze harten wist te winnen. Vandaag, voegde Nintendo opnieuw een Mario titel voor de Nintendo 3DS toe en wel Mario Kart 7. Als echte Mario Kart fan kon ik deze, misschien wel meest vernieuwende titel uit de serie, natuurlijk niet laten schieten.

Nostalgie

Ook in deze review blik ik eerst even terug op eerdere edities van Mario kart. Een serie die van start ging in 1992 met de release van Super Mario Kart op de Super Nintendo (SNES). De game had toen 8 speelbare karakters als Toad, Donkey Kong en natuurlijk Mario. De meeste karakters vinden we trouwens terug in Mario Kart Wii waar je de keuze hebt uit 25 karakters. In deze 3DS versie is dat teruggebracht naar 17 speelbare karakters.

Ook deze Mario Kart bevat weer veel banen uit eerdere delen van de serie. De game bevat 16 nieuwe en 16 oudere tracks. Uiteraard zijn deze oude tracks wel in een strak 3D-jasje gestoken. De nieuwe tracks zijn op enkele uitzonderingen na beter dan ooit tevoren. Met name Wuhu Island valt op omdat het parcours meer vrijheid biedt dan we ooit in een Mario Kart game hebben gehad.

Raceomstandigheden

In eerdere delen van Mario Kart troffen we al wisselende wegomstandigheden aan, al waren deze redelijk beperkt. Zo kon je (rechtuit) grotere afstanden vliegen, versnellen over speciale tegels, vertragen wanneer je van de weg raakte of zelfs van de weg vallen. In Mario Kart 7 pakt Nintendo dit alles groter aan.

Zo kan je nu echt zweefvliegen met je kart. Je bent dus voor het eerst in staat om tijdens het vliegen je richting aan te passen. Ook kom je onderwater. Daar krijg je met een andere zwaartekracht te maken waardoor je andere strategieën toe kan passen. Ik geef toe dat de physics achter het vliegen niet altijd kloppen, maar als je een serieuze racer zoekt, koop je geen Mario Kart.

In bepaalde levels kom je ook omstandigheden als zandwegen tegen. Deze levels laten je dan ook lekker slippen. Dit geeft net dat beetje extra spanning. Het gaat er in tegenstelling tot vorige delen dus niet langer om dat je alle bochten zo strak mogelijk neemt, maar ook hoe je op wisselende omstandigheden kan inspelen. Cool!

East Coast Customs

Kon je in de vorige delen van Mario Kart al verschillende karts kiezen, doet Mario Kart 7 daar nog een schepje bovenop. Voor het eerst is het mogelijk om complete custom karts te bouwen. Oké, je hebt in het begin relatief weinig keus, maar hoe verder je komt, hoe meer onderdelen je vrij speelt (je moet munten verzamelen). Net als tracks en karakters dus. Overigens merk je het verschil pas echt wanneer je in de hogere klassen racet. Wanneer je nog lekker in de 50cc rondtuft, hoef je je hier echt geen zorgen over te maken.

Conclusie

Mario Kart 7 is zonder twijfel de meest vernieuwende game uit de serie. Hoewel het aantal speelbare karakters kleiner is, bevat de game veel meer opties om jouw kart naar je eigen hand te zetten. Nieuwe powerups als de vuurbloem en de Tanooki geven de gameplay nieuwe diepgang. Mario Kart blijft een funracer, maar wel een hele serieuze. Een must have voor iedere 3DS bezitter.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Geweldige track selectie
  • 17 Speelbare karakters
  • Voor het eerst in het Nederlands
  • Volledig aanpasbare karts
  • Vliegen is een leuke toevoeging
  • Nieuwe power-ups

THE BAD

  • Voor het eerst in het Nederlands ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events