De Beste Apps voor Windows Phone

Zeker na het success van de introductie van de Nokia Lumia 800 begint de Windows Marketplace steeds voller te geraken. Uit eigen ervaring weet ik dat het zoeken naar nieuwe apps op je Windows Phone niet altijd even makkelijk is. Daarom heb ik de afgelopen weken hard aan een overzicht van de beste apps voor Windows Phone gewerkt.

Om de apps te downloaden kan je gewoon op de icoontjes klikken. Deze brengen je meteen naar de Windows Phone Marketplace.

Communicatie

Goedkoop bellen doe je met Skype (inmiddels eigendom van Microsoft). De app draait ook keurig op de achtergrond waardoor je geen gesprekken of chats zal missen.

Populairder als chat-app is natuurlijk het vertrouwde WhatsApp dat een aantal maanden geleden ook een Windows Phone app online heeft gezet. Ook deze app is gratis te downloaden.

Nieuws

Als er één nieuwsapp is die niet mag ontbreken, dan is dat natuurlijk die van nu.nl. De app is helemaal in Windows Phone stijl wat het gebruik erg natuurlijk aan laat voelen.

Ook onze Nederlandse staatsomroep heeft een aantal nieuws apps ontwikkeld. De belangrijkste daarvan in de NOS app met het laatste nieuws.

Nederland is één van de weinige landen ter wereld waar teletekst nog steeds volop in gebruik is en ook daarvoor lanceerde de NOS een gratis Windows Phone app.

Tot slot in de serie ‘nieuws’ een app die echt niet aan je Windows Phone mag ontbreken. De nieuwe Amber Alert app. Ook gratis en echt wel heel belangrijk.

Documenten

In deze categorie kon ik maar één echte must-have vinden en wel Adobe Reader. Natuurlijk zijn er meer apps die in staat zijn om PDF bestanden uit te lezen, maar waarom zou je niet die van de bedenkers van de PDF standaard gebruiken?

Cloud Services

Je data online opslaan is niet alleen handig, maar ook veilig omdat je altijd een backup hebt. Heb je een Windows Phone, dan heb je een Live account en heb je een Live account, dan heb je 5GB gratis opslagruimte op Skydrive.

Het populaire Dropbox heeft geen eigen app (net als vele andere cloud opslagdiensten). De viewer geeft je niet de functies die de Skydrive app te bieden heeft, maar het is beter dan niets.

TV en Filmpjes

Altijd handig, een TV gids op je smartphone, maar dan moet hij wel handig werken. TV Gids is zonder twijfel één van de meest gebruiksvriendelijke TV Gids apps op de marketplace.

Ook verslaafd aan de dagelijkse lading filmpjes op Dumpert? (onderdeel van GeenStijl.nl). Ook van Dumpert is eindelijk een Windows Phone app en het mag gezegd worden. Hij werkt beter dan die op iOS.

Radio

Nederland’s grootste radiostation Radio 538 heeft ook een officiële app op Windows Phone waardoor je niet langer afhankelijk bent van FM ontvangst.

Het populaire Radio 538 wordt op de voet gevolgd door concurrent Q Music. Ook dat radiostation heeft een eigen Windows Phone app online gezet.

Tot slot wil ik in deze categorie ook nog even aandacht geven aan de publieke omroep met de 3FM app. Natuurlijk staat Radio 1 tot en met 6 ook gewoon in de Windows Phone Marketplace.

QR Code Readers

QR Codes worden steeds populairder en eerlijk is eerlijk. Wanneer het om QR Code Readers gaat kan je door de bomen het bos niet meer zien. Dit is mijn favoriet, maar gewoon omdat het de eerste app is die alles deed wat ik ervan had verwacht.

GPS en Navigatie

Vorige week lanceerde TomTom een betaalde dienst voor de iPhone om flitswaarschuwingen te ontvangen. Met de FlitsNav app van Flitsservice.nl kan het ook op Windows Phone, gratis!

Heb je wel een Windows Phone, maar geen Nokia, dan mis je hoogst waarschijnlijk een goede navigatie app. Navigon heeft er één gemaakt. Hij is duur, maar ook wel heel erg goed.

Ben je een ware OV reiziger, dan is er maar één app die echt telt. De nieuwe 9292OV app waar we al eerder over schreven. De app is geheel in stijl met de Windows Phone interface.

Maak je gebruik van ‘dat andere openbaar vervoer’, dan ontkom je niet aan de Schiphol app. Daarmee blijf je altijd op de hoogte van vertrekkende en aankomende vluchten. Oké, je zou daar ook de teletekst app voor kunnen gebruiken.

Het Weer

Het weer is het meestbesproken onderwerp en dan is er maar één app die telt. Buienradar. Het bedrijf was vanaf het begin al op Windows Phone te vinden en blijft de beste weer-app bieden.

Opvallend

Tot slot nog wat vreemde apps. Zo troffen we de Lumia Clock aan. Een designer klok die de Lumia merknaam van Nokia ‘leent’ en een klok laat zien die nauw aansluit bij de marketing van de Lumia 800.

Binnenkort volgt deel twee van de Beste Apps voor Windows Phone. We zullen dan naar een aantal andere categorieën kijken.

Eén reactie

  1. Alle apps van radio stations die hier staan genoemd zijn helemaal niet officieel, maar van programmeur Dave Smits. Het staat wel zo in het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events