We wisten het al langer. Asus was de grote kansmaker om de nieuwe (en eerste) Nexus Tablet voor Google te produceren. Google legde opdrachten voor haar Nexus Smartphones eerder neer bij HTC en Samsung. Die laatste heeft er zelfs al twee op haar naam staan.

Sinds afgelopen nacht lijken de eerste details over de Google Asus Nexus 7 tablet te zijn uitgelekt. Natuurlijk kan het slechts om een prototype gaan, maar toch willen we de specs van deze nieuwe tablet graag met jullie delen.

De nieuwe Nexus 7 zou namelijk op een quad-core Nvidia Tegra 3 1.3Ghz Cortex A9 CPU draaien. Daarmee beschikt hij over een tragere processor dan bijvoorbeeld de Galaxy S III van Samsung. Hij draait op een resolutie van 768×1280 en zal gezien de naamgeving over een 7 inch display beschikken.

De Nexus 7 loopt natuurlijk ook op de nieuwste versie van het Android besturingssysteem. Het zal de eerste tablet zijn op Android 4.1. De naam voor Android 4.1 gaat Jelly Bean worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.