Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Sandberg AluGear USB 3.0 Hard Disk Box 2.5” met 3.5 sterren.

The Good
  • Zeer complete kit
  • Mooie aluminium body
  • Inclusief USB 3.0 kabel
The Bad
  • Schroefjes steken uit
  • Plastic gebruikt voor de koppen


Afgelopen weekend bouwden we een nieuwe 2.5 inch SATA hardeschijf in een Playstation 3. Vandaag verwerken we de originele 60GB HDD die we nu over hebben tot een handige externe opslag op basis van USB 3.0. Dit doen we met de Sandberg AluGear USB 3.0 Hard Disk Box.

Uitrusting

De verpakking van de AluGear USB 3.0 Hard Disk Box bevat letterlijk alles wat je nodig hebt om je ombouw tot een succes te maken. Zo treffen we naast een USB 3.0 snoer, ook een schroevendraaier en een tooltje om de onderdelen uit elkaar te trekken aan. Tot slot bevat de verpakking nog een keurige hoes waar de drive in past. Handig om de mooie aluminium body krasvrij te houden. Al met al een mooie, complete kit. Tijd om er een hardeschijf in te zetten!

Stap 1: Voorbereiden

De Sandberg AluGear USB 3.0 Hard Disk Box zit niet dichtgeschroefd wanneer we hem uit de verpakking halen. Het enige dat we moeten doen is de frontplaat met de bijgeleverde haak uit de body trekken.

Stap 2: Assembleren

De tweede (en laatste) stap is het assembleren van het geheel. Je schuift het frontje op je 2.5” SATA drive en schuift het geheel in de body. Daarna schroef je hem met de bijgeleverde schroevendraaier dicht.

Uiterlijk

De drive die wij ontvingen is keurig zwart gelakt. Op de kopse kanten heeft Sandberg voor zilver/grijs plastic gekozen. Deze keuze is jammer, want het plastic valt toch wel heel erg op ten opzichte van de aluminium body. Wat ons betreft was het verstandig geweest om deze ook van metaal te maken.

Een ander detail dat Sandberg ongetwijfeld over het hooft heeft gezien zijn de twee schroeven. De koppen steken namelijk uit. Ook hier was het mooi geweest als Sandberg iets meer aandacht aan de afwerking had besteedt.

Aansluiten

Om de drive via USB 3.0 aan te sluiten heeft Sandberg een SuperSpeed USB 3.0 kabel bijgeleverd. De kabel valt op doordat hij aan de kant van de PC op twee USB poorten aangesloten moet worden. Dit omdat niet alle USB poorten voldoende stroom aan kunnen leveren.

Conclusie

De aluminium body van de Sandberg AluGear USB 3.0 Hard Disk Box ziet er erg mooi uit. Het is dan ook jammer dat Sandberg voor de koppen toch plastic gebruikt en dat de schroeven niet mooi verzinken waardoor ze minder aanwezig zijn. Daar staat tegenover dat Sandberg wel heel goed over de verpakking heeft nagedacht. Zelfs de schroevendraaier zit er bij. Een stukje luxe dat we niet vaak zien.

Beschikbaarheid

De Sandberg AluGear USB 3.0 Hard Disk Box 2.5” is per direct beschikbaar via de website van Sandberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.