Logo GadgetGear.nl
Picture of Desiree Bos
Desiree Bos

Review: Alice: Madness Returns (PC/XBOX360/PS3)

Desiree Bos beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Soepele vechtbesturing
  • Erg vermakelijk om te volgen
  • Goede sfeer en muziek.

THE BAD

  • Het spel is erg lang en valt veel in herhaling.

In het jaar 2000 overkwam Alice een vreselijk ongeluk. Ze raakte door een heftige brand haar familie en huis kwijt. Als je denkt dat dit al niet genoeg is, raakte ze ook nog eens haar geheugen kwijt. Na veel tegenstribbel moest ze verplicht naar kliniek Rutledge Asylum in London waar ze wordt opgejaagd door vreselijke, duivelse monsters. In 2011 word ze ontslagen uit de kliniek. Als ze buiten is voelt ze zich vrij, maar in gedachten vecht nog steeds met het vreselijke familieongeluk. Hoe was de brand ontstaan en wat is de waarheid?

Alice: Madness Returns is een opvolger van American McGee’s. Met je keukenschort om ga je van London naar duivelsachtige  Wonderland.  Om de waarheid te vinden moet ze door de verschillende werelden van Wonderland heen reizen.

Vechten met je keukengerei!

Om door werelden te kunnen reizen, moet Alice vechten. De game blijkt een echte hack and slash. De makers zijn duidelijk erg creatief. Daardoor heb je vrij unieke wapens zoals:  Een grote pepermolen, waarmee je peper op je vijanden schiet, Vorpal Blade hiermee hak je vijanden doormidden, een grote theepot, waarmee je vijanden met kokend hete thee kan onderspuiten en de hobby Horse, daarmee sla je vijanden tot appelmoes.

Al deze wapens zijn met punten up te graden. Deze punten krijg je door zwevende tandjes te verzamelen. Je hebt ook te mogelijkheid om te krimpen, om zo door kleine gangetjes te kruipen en van vijanden te vluchten. De besturing van de game en het vechten werken fijn waardoor je veel controle over je wapens hebt.

Om Alice in leven te houden moet je op zoek gaan naar roosjes! Ze heeft tien roosjes, waardoor je tijdens een gevecht tien keer zwaar gewond kan raken. Als al die roosjes weg zijn moet je de vechtscène opnieuw doen. Ook de roosjes zijn door het hele spel te vinden.

Achter de waarheid aan

Alice wil dolgraag de waarheid van haar verbrande familie weten. Hoe kon het huis verbranden? Om de waarheid te achterhalen moet je goed zoeken naar haar verloren herinneringen. Door de reis naar de waarheid loopt ze tegen verschillende figuren aan zoals Chesire Cat en vele andere bekende figuren uit Wonderland. Ze moet onderweg ook veel puzzels oplossen.  Bij sommige puzzels heb je ook een tijdslimiet. Die kunnen soms frustrerend zijn, maar niet frustrerend genoeg om het spel uit te zetten.

Het spel heeft 6 hoofdstukken waar je al zo’n 17 tot 20 uur mee druk kan zijn. Het spel valt helaas wel vaak in herhaling. Veel puzzels zijn hetzelfde in de verschillende werelden. Elk hoofdstuk heeft wel een andere sfeer en muziek die overigens erg goed zijn uitgewerkt.

Conclusie

Je speelt de game met name voor de sfeer, soepele vechtbedieningen en de unieke wapens. Helaas, door de vele herhaling in de hoofdstukken kan de game eentonig aanvoelen. Sommige hoofdstukken zijn vrij groot waardoor je lang bezig bent om weer bij iets nieuws te komen. Daar mis ik tempo en afwisseling. De vechtscènes verlopen wel lekker soepel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.