Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Vacu Vin Introduceert Cocktail Tools

Vacu Vin en Bols hebben hun krachten gebundeld om met een nieuwe serie cocktail hulpmiddelen op de markt te komen. Hierin is het vakmanschap (sinds 1575) van het Amsterdamse Bols gecombineerd met de praktische en tegelijk eigentijdse ontwerpen van Vacu Vin.

Vacu Vin Cocktail Shaker

De nieuwe lijn bestaat uit 3 items. De eerste is natuurlijk de cocktail shaker. Hiervoor gebruikt Vacu Vin hetzelfde systeem dat het bedrijf ook al voor de PopSome (doosjes die makkelijk luchtdicht gesloten kunnen worden) heeft gebruikt. Hierdoor is de cocktail shaker makkelijk waterdicht af te sluiten. Trek je de deksel open, heb je meteen een handige schenktuit.

Inhoudsmaten staat in zowel ml als fl. oz op de cocktail shaker zodat je gemakkelijk gebruik kan maken van internationale cocktail recepten. Daarnaast bevat de nieuwe shaker ook meteen een strainer (zeefje). Met deze shaker is het dus niet meer nodig om ook nog over een aparte maatbeker en zeef te beschikken.

Recipe Sticks

Er zijn natuurlijk ook cocktails die je niet in een shaker maakt zoals de Bloody Mary en de Tom Collins. Voor deze cocktails heeft Vacu Vin de Recipe Sticks ontwikkeld. Iedere cocktail (Screwdriver, Bloody Mary, Tom Collins, Tequila Sunrise, Cuba Libre en Sea Breeze) heeft een eigen kleur. Je klikt de stick in het glas en schenkt de ingrediënten bij zoals de sticks dit aangeven.

Muddler & Tools

Tot slot presenteerde Vacu Vin ook nog de nieuwe Muddler & Tools. Deze set bestaat uit een tang voor ijsblokjes, een kleine RVS maatbeker (die je niet nodig hebt wanneer je bovenstaande toold gebruikt en een stamper.

De tang is zo gemaakt dat je er in moet knijpen om de bek te spreiden. De kans dat je een ijsklontje laat vallen wordt verder verminderd door gebruik van anti-slip materialen. Natuurlijk denk je hier normaal niet aan, maar het klinkt wel heel handig.

De RVS maatbeker bevat de belangrijkste maten voor de cocktails die je wilt maken. De RVS maatbeker en de tang zijn beiden op te bergen aan de binnenkant van de stamper.

De stamper is voorzien van een hardrubber oppervlak. Het voordeel hiervan is dat je minder risico loopt om je glazen te beschadigen. Daarnaast is de vorm geoptimaliseerd om vruchten te persen en kruiden te kneuzen.

App

Bij de verschillende producten uit deze nieuwe lijn, stoppen Vacu Vin en Bols een aantal cocktail recepten. Toch kan ook dit handiger, daarom brengen de twee deze maand een iPhone app uit met daarin traditionele cocktailrecepten. Over Android en iPad is nog geen uitspraak gedaan.

Beschikbaarheid

De Vacu Vin Cocktail Shaker zal naar verwachting €12,95 kosten. De Vacu Vin Recipe Sticks gaan €7,95 kosten en de Muddler & Tools set gaat ook €12,95 kosten. Vacu Vin producten zijn onder anderen te vinden bij de Blokker en de V&D al is het niet zeker dat ze ook deze lijn in het assortiment hebben. Vacu Vin adviseert dan ook de website in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.