Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Vacu Vin Wine Aerator

We hebben de afgelopen maanden veel aandacht besteedt aan slimme Vacu Vin oplossingen voor in de keuken. De roots van Vacu Vin liggen echter in de wijnen en daarvoor heeft Vacu Vin onlangs een nieuwe, handige gadget gelanceerd. De Wine Aerator.

Iedereen weet het wel. Wijn is het lekkerst als je hem lekker opslobbert. Zo krijgt de wijn meer zuurstof waardoor de smaken voller worden. Vooral een mooie, rode wijn kan daar enorm van opknappen.

De nieuwe gadget van Vacu Vin moet al tijdens het schenken de nodige hoeveelheid zuurstof aan de wijn toevoegen. Dit doet de Wine Aerator door de wijn om een langere weg naar het glas te laten stromen. De stroom wordt door het apparaatje verdeeld en stoot tegen allerlei obstakels aan. De theorie achter de Wine Aerator is dus simpel, maar hoe zit het met de praktijk?

Vacu Vin heeft de onderkant van de Wine Aerator van een rubber dopje voorzien dat van een soortgelijk materiaal is als de wijnstoppen van het bedrijf. Je zou dus verwachten dat de Wine Aerator moeiteloos op iedere fles past. Fout. De fles op de foto heeft bijvoorbeeld een net iets te wijde hals, met als gevolg een natte fototafel in onze studio (jawel, we hebben het over alcoholmisbruik). Met de tweede fles had de Wine Aerator gelukkig geen moeite om de boel droog te houden ;-).

De Wine Aerator werkt in de praktijk het best wanneer je vlot schenkt. Dan zie je letterlijk luchtbubbels door de wijn stromen. Schenk je de wijn langzaam uit, dan gebeurt er vrij weinig. Dit proef ik ook in de wijn. De vlot geschonken wijn is van zichzelf veel voller van smaak dan de traag geschonken wijn. Dit is dus heel belangrijk om in gedachten te houden.

Schoonmaken van de Wine Aerator is gemakkelijk. De boven en onderkant trek je zonder veel moeite van elkaar waarna je hem af kunt spoelen of met de hand kunt afwassen. Opbergen kan lekker makkelijk, om de hals van een wijnfles.

Conclusie

Hoewel echte wijndrinkers ongetwijfeld zullen zweren bij het slobberen, zijn er mensen die zich daar gewoon wat minder comfortabel bij voelen. De Wine Aerator van Vacu Vin vormt dan een prima alternatief. Het enige minpuntje dat wij hebben kunnen ontdekken is dat deze niet goed sluit op zeer wijde flessenhalzen. Hier ligt nog wat werk voor een Wine Aerator 2.0.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.