Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Google Krijgt Patent op Nieuw Advertentiesysteem

Het is je vast weleens opgevallen. Zoek je een PC onderdeel op Alternate, blijft het bedrijf je tot in lengte van dagen stalken met advertenties op allerlei websites (zoals de onze). Dat komt door Google Adsense wat advertenties voor jou uitzoekt op basis van jouw surfgedrag. Op Android gaat dat nog verder.

In 2008 heeft Google namelijk een patentaanvraag gedaan voor een advertentiesysteem waarbij advertenties worden aangepast op je locatie. Loop je bijvoorbeeld langs de HEMA, dan toont Google je dus een advertentie van een hete, druipende rookworst. Regent het, krijg je tips waar je snel een paraplu kan kopen.

Het model gaat overigens verder dan alleen het checken van je GPS data en het tijdstip. Het patent beschrijft namelijk dat de telefoon mee zou kunnen luisteren en kan reageren op de geluiden die het hoort. Stel dat je op het treinstation weer eens hoort dat de trein last heeft van vierkante wielen, kan Google je een advertentie aanbieden voor een vliegticket naar een land waar ze het treinvervoer wel op orde hebben.

Natuurlijk gaat het maar om een patentaanvraag. Of Google het systeem in gaat zetten en of dat in deze vorm is, moeten we nog zien. Het inzetten van GPS data en tijdstippen zou voor Google in ieder geval niet moeilijk mogen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.