De Lente van Philips – Personal Audio

Afgelopen donderdag streken we neer in het hart van Amsterdam waar Philips haar nieuwe producten voor de lente van 2012 presenteerde. In vijf delen kijken we de komende dagen naar welke innovaties we allemaal van Philips mogen verwachten. Vandaag trappen we af met personal audio.

Als het om hoofdtelefoons gaat, pakt Philips groot uit. Het bedrijf zet niet alleen de O’Neil lijn door, maar introduceert ook de CityScape lijn en debuteert met een headset speciaal voor PC gamers. Tot slot heeft Philips ook nog een speciale lijn van Android headsets op de markt gezet. Opvallend daarbij zijn de in-ears met memoryfoam.

Fidelio L1

De absolute topper uit de nieuwe lijn is de Fidelio L1, een stevige hoofdtelefoon met een retro uiterlijk. We hebben even naar de L1 mogen luisteren en wat meteen opvalt, is het heldere geluid dat uit deze hoofdtelefoon komt. Hij is daarmee uitermate geschikt voor de luisteraar die echt een natuurlijke weergave eist. De clubjunky kan beter naar de kleinere M1 kijken. Materiaal is belangrijk bij de L1. Philips heeft voor een groot deel van de behuizing gekozen voor aluminium en leer. Het snoer bevat een afstandsbediening voor iOS.

Fidelio M1

De Fidelio M1 is een stuk kleiner dan de L1, maar bevat verrassend veel bass. Hierdoor lijkt de hoofdtelefoon wat minder geschikt voor de fans van een puur geluid, maar is hij wel een echte aanrader voor iedereen die graag naar stevige beats luistert.

CityScape Shibuya SHL5205BK

Met de CityScape heeft Philips een nieuwe lijn geïnspireerd op het leven in de stad. Opvallend aan de lijn zijn de donkere/bruine kleuren die strijdig zijn met het modebeeld van dit jaar. De Shibuya is de enige serie waar ja naast de bruin/zwarte en witte uitvoering nog wel wat kleurtjes kan vinden, maar dan moet je gek zijn op baby-blauw, baby-roze of paars.

CityScape Downtown SHL5605BK

De Downtown uit de CityScape collectie bevat ‘MusicSeal’, een ander woord voor een geheel afsluitende oorschelp. Door het dikke foam probeert Philips zoveel mogelijk geluid uit je omgeving te dempen. Via de afstandsbediening kan je gesprekken aannemen en de hoofdtelefoon is voorzien van een trendy platte kabel.

CityScape Uptown SHL5905BK

De CityScape Uptown is verkrijgbaar in het bruin en wit. De uptown valt op door de robuuste look van de hoofdtelefoon. Ook deze hoofdtelefoon is voorzien van een plat snoer en bevat naast een microfoon ook een volumeregelaar. De oorschelpen zijn groot en bedoelt om zoveel mogelijk lawaai om je heen te dempen. Hier maakt Philips wederom gebruik van haar MusicSeal technologie.

CityScape St. Germain

Philips sluit de CityScape series af met met een setje in-ear oordopjes onder de naam st. Germain. Deze stijlvolle in-ears zijn te krijgen in het paars en (je raadt het al) bruin. Ook deze oordopjes beschikken over een platte kabel.

Philips O’Neil The Tread SHO2200RD

Zoals gezegd komen Philips en O’Neil wederom met een paar superstevige hoofdtelefoons. The Tread is een setje in-ear oordopjes waar je overheen kan lopen zonder dat ze kapot gaan. Philips demonstreerde dit al kort, maar je mag er vanuit gaan dat wij hier bij GadgetGear nog een stuk verder zullen gaan. Overigens doen deze oordopjes ook echt niks meer dan muziek laten horen. Met een lekkere bass, dat wel natuurlijk.

Philips O’Neil The Construct SHO7205BK

Herinner je The Stretch nog? Een hoofdtelefoon die rekbaar is en op ieder hoofd past? The Construct is de opvolger en kan eveneens in allerlei vormen gebogen worden. Het geluid van The Construct kan zeer goed vergeleken worden met de Fidelio M1. De constructie van de oorschelp lijkt er dan ook enorm op. Als opvallend design element zijn brede felgekleurde kabels gebruikt die de oorschelpen met elkaar verbinden. Hij is verkrijgbaar in het zwart en het wit. Je, hiermee wil je echt gezien worden.

Philips SHG8200 PC Gaming Headset

Ook nieuw bij Phlips is de SHG8200, een headset speciaal voor PC Gamers. De headset is zowel via 3.5” minijack als via USB aan te sluiten. De USB aansluiting zorgt voor ondersteuning voor Virtual Dolby Surround. Handig aan de headset is het flippertje op één van de oorschelpen om je microfoon uit te schakelen. Deze loopt echt ontzettend soepel. Daarnaast is de microfoon in de oorschelp te duwen waardoor je niet met zo’n opvallende slagboom hoeft te zitten. Een mooi stukje innovatie dus. Hoe hij klinkt hebben we helaas niet kunnen horen, maar wij komen er vast nog wel op terug ;-).

Philips Made for Android SHE9005A

Zoals gezegd komt Philips ook met een speciale lijn headsets voor Android. Je herkent ze door de vrolijke robot die prominent op de doosjes terug te vinden is. De headset bevat niet alleen drie standaard maten eargels, maar ook eargels gemaakt van memoryfoam. Die passen zich dus aan je oor aan en dempen meer dan je normaal van headsets gewend bent. We hebben al een setje meegenomen en laten snel weten hoe memoryfoam voelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events