Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Philips & O’Neill The Stretch Hoofdtelefoon

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Strak design
  • Geluid is zeer goed
  • Oorschelpen zitten zacht
  • 'Stress Relief' kabel
  • Extreem schokbestendig

THE BAD

  • Op grote hoofden zit hij behoorlijk strak

Philips staat bekend om haar techniek en O’Neill om haar surfkleding, dat weten we. Enige tijd geleden sloegen de twee bedrijven de handen in één om een lijn met nieuwe audio-producten op te zetten. The Stretch is één van de hoofdtelefoons die uit deze samenwerking is voortgekomen, en hij valt niet alleen op door het geluid wat eruit komt…

Uitrusting

Wanneer je The Stretch koopt, valt meteen op dat de koptelefoon en het grootste deel van het snoer van elkaar gescheiden zijn. De reden hiervoor is de ‘stress relief’ Het snoer van de koptelefoon is zeer kort, gevolgd door een reguliere hoofdtelefoonplug. Hier bevestig je de rest van het snoer aan. Blijf je ergens achter haken, dan kan het snoer op dat punt losschieten. Slim!

De Looks

Van een modemerk als O’Niell verwacht je een strakke look. Dat is met The Stretch goed gelukt. De oorschelpen zijn van een prachtige matte afwerking voorzien en de donker-rode details geven hem een zeer strak uiterlijk. Ook over het ontwerp van de kabel is nagedacht. Deze is met nylon omhuld. Deze nylon draad bevat dezelfde kleuren als de rest van de hoofdtelefoon.

De ‘Stretch’

De reden dat deze koptelefoon de Stretch heet is omdat hij extreem flexibel is. Je kan heb in allerlei standen buigen zonder dat hij breekt en hij zal altijd in zijn originele vorm terugkeren. Dit geeft de hoofdtelefoon niet alleen een eigenschap om over op te scheppen, maar een eigenschap die met name extreme sporters enorm aan zal spreken.

Draagcomfort

The Stretch is een lichte hoofdtelefoon. Door zijn constructie rekt hij over je hoofd. Hierdoor is hij niet compact op te vouwen, maar past hij zonder problemen op vrijwel ieder hoofd. Bij een grote kop als de mijne kan hij wel een ‘drukkend’ gevoel geven. Heb je al moeite om in de winkel een pet die past te vinden, kan je The Stretch misschien beter overslaan.

Het Geluid

En dan nog even het geluid, want ook dat is erg belangrijk voor The Stretch. We hebben met The Stretch naar diverse tracks geluisterd, en het geluid van deze hoofdtelefoon is zeer goed. De hoge tonen zijn helder en ook de lage tonen vervormen amper. Hier laat Philips duidelijk haar kunsten zien.

Conclusie

The Stretch is gemaakt voor sporters. Hoewel de meeste hoofdtelefoons voor deze categorie het af laten weten als het om een goed geluid gaat, zijn we over deze hoofdtelefoon enorm te spreken. Met zijn buigzaamheid doet The Stretch zijn naam eer aan. Een dikke voldoende dus.

Wedstrijd

Philips en GadgetGear spelen deze maand voor Sinterklaas. Wil jij een originele The Stretch hoofdtelefoon winnen? Stuur dan een e-mail met als titel ‘Ik Stretch!’ naar wedstrijd@gadgetgear.nl. Vergeet niet je adresgegevens te vermelden zodat we weten waar we The Stretch naartoe mogen sturen. 5 December trekken we de winnaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.