Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Archos Lanceert Android ICS Tablet voor Kids

Hoewel we in de winkel nog maar lastig aan Android 4.0 tablets kunnen komen (zeker voor een redelijke prijs), heeft Archos een speciale kindertablet met Android 4.0 aangekondigd. Dat de tablet op 4.0 loopt is niet het enige opvallende aan het aanbod. Archos gaat hem namelijk voor €99 in de schappen leggen.

€99 is opvallend goedkoop voor een tablet, terwijl de specs van de tablet niet zo heel slecht zijn. De tablet mag het doen met een (single-core) 1Ghz CPU en 1GB RAM. Het tablet is voorzien van een 7 inch (1024×600 pixels) capacatief scherm.

Toch zal je merken van Archos geen licentiekosten aan Google afdraagt. De tablet beschikt namelijk niet over de standaard Google Apps. Dat is ook niet nodig. Archos voorziet de tablet namelijk van een kind-vriendelijke app store, verzorgd door AppsLib.

De ChildPad voldoet aan de CIPA- en COPPA-normering. Hiermee toont het bedrijf aan dat de ChildPad zeer geschikt is voor kinderen en dat ouderlijk toezicht op het gebruik ook geen probleem is. De enige vraag die ons nog rest… speelt het een beetje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.