Apple Lanceert The New iPad

Geen iPad 2HD, Geen iPad 2S en zeker geen iPad 3. Nee, Apple lanceerde vandaag The New iPad. Misschien heb je ons Liveblog gevolgd, zo niet, dan bevat deze post alle informatie over de nieuwe iPad, nieuwe iPad apps en de nieuwe Apple TV.

Stats

Apple verkocht in 2011 315.000.000 iOS apparaten. Dat zijn iPhone, iPads en iPod Touch apparaten. 62.000.000 daarvan werden in het vierde kwartaal verkocht. Daarvan waren 15.400.000 iPads. Apple wist meer iPads te verkopen dan HP computers wist te verkopen.

De App Store bevat inmiddels 585.000 apps waarvan 200.000 apps voor de iPad. Al het videomateriaal in iTunes is voortaan Full HD, ook wanneer je ooit SD kwaliteit video’s bij Apple hebt gekocht (met je buitenlandse Apple ID).

100.000.000 mensen maken gebruik van iCloud. Apple wilde nog niet vertellen hoeveel mensen een betaalde account bij Apple hebben afgenomen.

Apple TV

Er komt een nieuwe Apple TV die eveneens draait op iOS. Hij heeft nog steeds geen iOS interface, maar kan wel applicaties draaien. In hoeverre dat zich gaat ontwikkelen is nog geen duidelijkheid. Hij kan wel voorteel Full HD beeld weergeven en dat is een upgrade waar menig Apple liefhebber echt op zit te wachten. De nieuwe Apple TV ligt tegelijk met de nieuwe iPad in de winkel.

The New iPad

Jawel, The New iPad. Een nogal lange en eigenaardige naam als je het mij vraagt. Hij bevat een retina display met 2048×1536 pixels. Dat is 264 pixels per inch en daarmee meer pixels dan een Full HD TV. Ook de randen zijn nu aanraakgevoelig. Hierdoor kan je meer gebruik maken van gestures. Om dit aan te drijven komt Apple inderdaad met de A5X processor. Deze beschikt over 1GB aan RAM geheugen.

De nieuwe iPad krijgt ook een iSight camera met 5 megapixel. Daarmee is de camera ook in staat om Full HD video’s te schieten. Verder krijgen we een WiFi en een 4G LTE model. LTE hebben we in Nederland nog niks aan, maar op vakantie kan je lekker snel je databundeltje opbranden ;-). De accu gaat 10 uur mee en 23 maart ligt hij ook bij ons in de schappen.

Apple blijft voorlopig de iPad 2 16GB verkopen. Deze gaat nu $399 kosten. Apple hoopt daarmee scholen aan te kunnen spreken.

Apps

Apple heeft ook een hoop apps verbeterd. Denk aan iCloud ondersteuning in Garage Bang en natuurlijk algemene ondersteuning voor het Retina Display. De nieuwe iWork en iLife apps zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

Epic Games kondigde Infinity Blade: Dungeons aan. Een nieuwe versie van Infinity Blade speciaal voor het Retina Display. De game gebruikt voor het eerst HDR graphics.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.