Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Nokia’s Nieuwe Asha’s

Nokia heeft vandaag niet alleen één nieuw Symbian toestel en twee nieuwe Windows Phone toestellen onthult, ook de Asha familie krijgt uitbreiding. Nokia heeft met de Asha 202, Asha 203 en Asha 032 drie nieuwe featurephones ontwikkelt en geeft 40 EA games weg.

Met de nieuwe Asha toestellen biedt Nokia voor het eerst toegang tot Mail for Exchange op een featurephone. Ongetwijfeld één van de vruchten uit de innige samenwerking tussen Nokia en Microsoft. Daarnaast krijgen gebruikers van de Asha 202 en 203 toegang tot maarliefst 40 gratis EA games.

Ondanks dat de Asha toestellen in eerste instatie voor opkomende markten als China en India bedoelt zijn, vinden ze ook hun weg naar de Nederlandse schappen. Voor die paar tientjes die de toestellen hier kosten, brengen ze een behoorlijke hoeveelheid functionaliteit met zich mee.

Asha 202 en 203

De Nokia Asha 202- en 203-toestellen beschikken over een combinatie van een traditioneel toetsenbord en een 2,4-inch touchscreen. De Asha 202 biedt Dual Sim Easy Swap-technologie in combinatie met Sim-manager met ondersteuning voor maximaal vijf simkaarten. Beide toestellen zijn voorzien van een 2 megapixel-camera, muziekspeler, FM-radio, Nokia Browser en Bluetooth. Ze ondersteunen geheugenkaarten tot 32 GB. De eerste zestig dagen is het EA 40-gamepack, met daarin veertig EA-games, gratis in de Nokia Store voor kopers van de Asha 202 en 203.

Asha 302

De Nokia Asha 302 is het eerste Series 40-toestel dat Mail for Exchange ondersteunt. In combinatie met het qwerty toetsenbord is dit toestel ideaal voor startende ondernemers. Daarnaast biedt de Nokia Asha toegang tot populaire sociale netwerken en is chatten via Whatsapp- en andere IM-diensten mogelijk. De Nokia Asha 302 is voorzien van een 1 GHz-processor en ondersteunt 3.5G-datasnelheden.

Beschikbaarheid

De verkoopadviesprijs voor de Asha 202 en de Asha 203 is €69. De toestellen zijn naar verwachting beschikbaar in het tweede kwartaal van 2012. De Asha 302 is nu beschikbaar voor €119.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.