Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Meer Ontslagen bij THQ, Verwijdering Nasdaq op Komst

Dat het niet met alle gamepublishers even goed gaat, bewijst THQ. Het bedrijf was ooit één van de grotere spelers op de gamesmarkt, maar heeft gisteren wederom personeel naar huis moeten sturen. Het bedrijf heeft ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om wederom kantoren te sluiten. Ditmaal in Japan.

In Australië heeft THQ 14 man op straat gezet. Hoeveel banen er in Japan verloren gaan is vooralsnog onbekend. Eerder al heeft THQ een aantal studios in Australië gesloten. Toen kwam 200 man op straat te staan en ook na de slechte verkopen van de UDraw Tablet is 30 man uit dat team op straat komen te staan. THQ heeft ook aangegeven te stoppen met games voor kinderen. Het bedrijf gaat zich meer op de hardcore gamer richten.

Gisteren heeft THQ ook te horen gekregen dat het bedrijf 180 dagen heeft om de waarde van haar aandelen op te krikken. Lukt dit niet, dan zal Nasdaq het bedrijf van de beurs halen. Een aandeel THQ kost momenteel $0,70 en moet voor 23 juli minimaal 10 dagen lang boven de $1 hebben gestaan. Analisten verwachten dat THQ nog voor het einde van haar fiscale jaar zonder geld zal zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.