Ziggo en HBO Starten HBO Nederland

Ziggo kennen we allemaal als één van de grootste kabelaars van Nederland en HBO zal velen ook wel iets zeggen. HBO is een grote zender in Amerika en verantwoordelijk voor veel van de topseries die we op de zenders van SBS en RTL aantreffen. Ziggo en HBO gaan nu samenwerken aan nieuwe, Nederlandse zenders.

In totaal zal de nieuwe Joint Venture zes nieuwe zenders uitrollen onder de noemer HBO Nederland. Op de zes kanalen zullen zowel hitseries als nieuwe films worden uitgezonden. Drie van de zenders zullen in de standaard digitale resolutie uitzenden terwijl de andere drie dezelfde programma’s in Full HD uitzenden.

Verder gaat het vermoeden dat de Joint Venture mogelijk ook HBO Go TV aan zal bieden via de streaming app van Ziggo. Deze app werkt zowel op de iPhone als op de iPad.

Met deze nieuwe zenders gaat Ziggo de concurrentie aan met de Film1/Sport1 kanalen van Chello Media (onderdeel van UPC). Film1 heeft onlangs nog aangekondigd dat het ook series uit gaat zenden. Wanneer HBO Nederland ook echt op Ziggo te vinden is, is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram