Eye-Fi en SD Association Maken Ruzie

Eye-Fi, de bedenker van de Wi-Fi techniek die we onder anderen in de SD kaarten van SanDisk tegenkomen, ligt overhoop met de SD Association waar het bedrijf zelf lid van is. De reden? De invoering van de nieuwe iSDIO-standaard (want de SDIO-standaard was er al een paar jaar).

Sinds de MMC kaartjes (voorloper van de huidige SD kaarten) experimenteert men al met de toevoeging van extra hardware via het kaartslot. Zo waren er ooit MMC-kaarten met bluetooth om zo Palmtops met de eerste generatie smartphones te kunnen verbinden. Die standaard werd later de SDIO standaard en lijkt nu eindelijk te worden vernieuwd naar de iSDIO standaard.

Die nieuwe iSDIO standaard lijkt nu een groot probleem te vormen voor Eye-Fi. Deze bevat namelijk technologieën die het bedrijf ontwikkeld heeft en nu via de SD Association beschikbaar worden gesteld aan concurrenten. Normaal krijgen leden van de SD Association ruim de tijd om nieuwe technieken aan te vechten, maar die periode is ‘per ongeluk’ niet gehanteerd waardoor Eye-Fi zich niet heeft kunnen verdedigen. De SD Association heeft aangegeven dat het niets meer aan de iSDIO-standaard zal veranderen, maar dat het met Eye-Fi overleg zal voeren over een mogelijke afdracht van licentiekosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.