Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: ThinkGeek Joystick-it (Tablet Versie)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Spectaculair mooi afgewerkt
  • Het 'arcade' gevoel op de iPad
  • Compatible met alle Fling games

THE BAD

  • Het is erg lastig om met de tablet in de hand te gamen
  • Erg duur in vergelijking tot andere joysticks

Onlangs testte ik voor GadgetGear de Targus Gaming Controller for Media Tablets en de Logitech Joystick for iPad. Beide waren platte joysticks die het idee van een analoge stick gaven. Vandaag bekijken we een totaal andere oplossing, de Joystick-it van het Amerikaanse ThinkGeek.

Uiterlijk

De Joystick-it van ThinkGeek is gemaakt van aluminium. In tegenstelling tot goedkopere versies wordt de Joystick-it op een draaibank gemaakt. Je ziet en voelt dus geen naden. Hij is perfect rond. Aan de onderkant van de Joystick-it vinden we een geleidende laag die ook nog eens voorkomt dat je het iPad scherm gaat bekrassen. De Joystick-it wordt met behulp van de zuignap op het scherm bevestigd.

Arcade Ervaring

Zoals gezegd is de Joystick-it een hele andere oplossing dan wat we tot nu toe hebben gezien. Het is dan ook niet vreemd dat deze Joystick-it een beetje dat Arcadegevoel met zich meebrengt. Hoewel we de joystick in ons filmpje op Death Rally uitprobeerden, is de ervaring pas echt compleet wanneer je de Joystick-it gebruikt voor een potje Pac-Man op je tablet. Toch heeft de Joystick-it een minpuntje. De tablet vasthouden tijdens het gamen is erg vervelend. Ga dus aan tafel zitten.

Compatible Games

Ook bij deze joystick is het belangrijk om goed te weten welke games je ermee kan spelen. Qua formaat komt de Joystick-it overeen met het formaat van de Fling. Je kan dus gebruik maken van de lijst die wij eerder publiceerden.

Conclusie

De Joystick-It geeft een totaal nieuwe beleving aan je game, dat is zeker. In tegenstelling tot de eerdere joysticks die je hier voorbij hebt zien komen, geeft deze echt het arcade gevoel. Het nadeel is dat je voor een goede game ervaring, je tablet op tafel moet leggen omdat je anders te weinig grip hebt.

De Joystick-It is onder anderen te koop bij MobileFun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.