Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Targus Gaming Controller for Media Tablets

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Simpel
  • Effectief

THE BAD

  • Compatible games zat, maar nog slecht vindbaar.

Een touchscreen om op te gamen kan fantastisch zijn, maar soms speel je games waarbij een controller geen overbodige luxe zou zijn. Begin dit jaar kwam het Amerikaanse Ten One Design met de Fling op de markt. Nu, door een slimme deal met Targus, is hij ook in de Nederlandse schappen te vinden.

Uiterlijk

De Targus Gaming Controller is een plastic, verende ring die je met zuignappen op de iPad, Galaxy Tab is iedere andere willekeurige tablet kan plakken. Op die manier beschik je tijdens het gamen over een analoge stick waardoor je niet langer met je vingers van het scherm kan raken. Doordat het geleidende deel net iets boven het scherm zweeft, registreert de iPad hem niet wanneer je hem niet gebruikt (bijvoorbeeld in de menu’s).

Bediening

Bij het gebruik voelt de Gaming Controller zeer fijn aan. Ik maak nogal eens mee dat ik tijdens een game zo geconcentreerd ben dat ik met mijn duim over de rand van de iPad glij waardoor ik de complete controle over de game verlies. In dat soort gevallen is de Gaming Controller echt een live saver.

Fling vs. Gaming Controller

Technisch zijn beide controllers exact hetzelfde. Het grote verschil zit hem in de bedrukking. Waar we op de Gaming controller van Targus het Targus merk lezen, lezen we op die van Ten One Design het Fling logo. Daarnaast werd de originele Fling in een luxe verpakking verkocht, met een zakje om hem in op te bergen. Targus verkoopt hem in een normale blister verpakking. Gezien het forse prijsverschil tussen de Fling en de Targus, kan ik het zakje en de luxe verpakking missen als kiespijn.

Games Uitzoeken

Zoals de verpakking van de Gaming Controller aangeeft, moet je op zoek gaan naar Fling compatible games. Die lijken zeer schaars. Vandaar onze ‘FAQ: Fling Compatible iPad Games)’ die we eerder vandaag al publiceerde.

Conclusie

De Targus Gaming Controller aka Fling is geniaal in zijn ontwerp en voegt ook echt wat toe aan de game ervaring. De Targus Gaming Controller is gewoon een must-have accessoire.

Beschikbaarheid

De Targus Gaming Controller for Media Tablets is op verschillende plekken te koop. Met een adviesprijs van €14,99 ben je online het duurste uit. Wij betaalden gemiddeld €20 en dat was zonder verzendkosten. De controller, die makkelijk in een envelop past, wordt overal als pakket verzonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.