Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Ook Sony Ericsson Over op de Micro-Sim!?

Als we de geruchten mogen geloven maakt ook SonyEricsson de overstap naar de Micro-Sim. De Micro-Sim standaard bestaat al een paar jaar met als voornaamste doel om minder ruimte in te nemen. Ook de opvolger van de Micro-Sim, de Nano-Sim heeft inmiddels het levenslicht gezien en gaat nog een stuk verder in de ruimtebesparing.

De eerste gebruiker van de Micro-Sim was Apple met de iPhone 4, 4S en natuurlijk de iPad en iPad 2. Ook Nokia heeft zich op de Micro-Sim gestort. Eerst met de N9, gevolgd door de Lumia 800 en Lumia 710. Al deze toestellen hebben iets gemeen. Geen van de toestellen maakt het mogelijk de accu te vervangen. Hetzelfde verwacht men van het eerste SonyEricsson toestel met Micro-Sim; de Xperia Arc HD.

Naast de niet-verwisselbare accu zou de Arc HD net als de iPhone niet over de mogelijkheden beschikken om het geheugen met een micro-sd kaart uit te bereiden, wat een vreemde stap is voor een Android toestel. De Xperia Arc HD zal ook het eerste toestel zijn met een 1290×720 scherm van 4,3 inch wat een behoorlijk indrukwekend scherm op moet leveren. Of dit allemaal waar is zullen we naar verwachting op de CES horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.