Google heeft de broncode van Android 4.0 (ICS) vrij beschikbaar gesteld. Het beschikbaar stellen van de broncode is zeer belangrijk voor ontwikkelaars van hard- en software. Met name eigenaren van telefoons die niet een update naar Android 4.0 geupgrade zullen worden hebben hier baat bij.

Zij mogen er vanuit gaan dat enthousiastelingen zelf Android 4.0 roms voor deze toestellen zullen publiceren. Daarnaast staat het kleine fabrikanten toe om nieuwe smartphones en tablets met Android 4.0 uit te geven. Deze apparaten zijn vaak goedkoper, maar ontbreken toegang tot de bekende Google apps als Gmail en Android Market.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.