Het is vrijdagavond en je hebt een drukke week gehad. Deze avond is je enige vrije avond van de week en toch spendeer je deze avond aan een lange reis naar Amsterdam. Er zijn weinig redenen te bedenken waarom mensen hun vrije avond daarvoor op zouden geven, maar voor de finale van de Batman Arkham City Challenge maakten vijftig Belgen en Nederlanders graag een uitzondering.
Wat was het:

De Batman Arkham City Challenge begon als een promotieactie op internet voor deze nieuwe game. Deze game is een vervolg op Batman Arkham Asylum, een meer dan goed spel.

Op internet had de badguy ‘The Riddler’ een aantal moeilijke raadsels geplaatst die de mensen op internet konden oplossen. Uiteindelijk behoorden vijftig Nederlanders en Belgen tot de gelukkigen die mee mochten doen aan de finale in Amsterdam.

Smartphones:

De finale vond plaats in Amsterdam op het NDSM-terrein. Een oud loodsencomplex, lekker duister en vervallen zoals in de Batman games. De sfeer was dan ook erg toepasselijk voor dit evenement. Er was lekkere muziek en de game was speelbaar, maar daar kwamen de deelnemers natuurlijk niet voor! Die game gaan ze wel spelen als hij op 20 oktober uitkomt.

De deelnemers kwamen om de finale te spelen. The Riddler himself verwelkomde de deelnemers en feliciteerde iedereen dat ze zover gekomen was. Daarna legde hij (in Riddler stijl, dus nogal psycho) uit wat de bedoeling was. De deelnemers moesten met hun smartphone naar een specifieke website gaan, alwaar een kaart van de omgeving te vinden was. Hierop waren tien punten zichtbaar. Ook konden ze zichzelf op de kaart zien. Zo wisten ze waar ze waren en hoe ze naar de punten toe moesten lopen.

Drie van de tien punten waren sleutelplekken waar een vraag met betrekking tot het Batmanuniversum gesteld werd. Deze moest je goed beantwoorden en na alle drie de goede sleutelpunten te hebben behaald ging je door naar de volgende ronde. Dit principe werd ook in de tweede en derde gehanteerd totdat er twee deelnemers overbleven die het in de finale tegen elkaar zouden moeten opnemen…

De finale:

Helaas, er was geen finale. Het was de bedoeling dat de finalisten met AR-drones (kleine helikopters die met de iphone zijn te besturen) tegen elkaar zouden strijden. Door technische problemen kon deze finale helaas niet plaatsvinden, waardoor de finalisten tot hun grote verbazing hoorden dat ze allebei gewonnen hadden.

De finalisten kregen nu allebei een super-deluxe Bruce Wayne weekend (luxe hotel, party inclusief limousine en veel verwennerij), een levensgrote Batman statue en een limited edition van de game. Niet mis zo’n prijs. Daarnaast kregen alle deelnemers die de derde ronde behaald hadden de game gratis thuisgestuurd. Voor alle andere deelnemers was er een mooi Batman Arkham City T-shirt en een pak kaarten. Een leuk extraatje dus.

Tevreden:

Ondanks het feit dat veel deelnemers ver moesten reizen (vooral de Belgen, die dan wel weer met zijn allen gezellig in een bus reisden) waren er veel tevreden gezichten te zien. Naast gratis pizza, goede muziek en een leuke goodies hadden de Batmanfans het onderling erg gezellig.

Al met al een geslaagde finale van een zeer leuke en originele promotieactie voor Batman Arkham City. Laat die game maar komen!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.