Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Star Fox 64 3D (3DS)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Heerlijke gameplay
  • Prachtige graphics
  • Leuk verhaal
  • Leuke multiplayer

THE BAD

  • Verhaallijn is te kort

Star Fox 64 verscheen voor het eerst in 1997. Zoals de titel al doet vermoeden, was dit al een SNES (1993) remake voor de N64. Voor die tijd was de titel revolutionair. Je kreeg er namelijk een rumble pak bij, een uitbereiding voor je joystick waardoor je met force feedback kon spelen. Nu, in 2011 is Star Fox 64 terug op Nintendo’s 3DS.

Verhaallijn

Een gestoorde professor, met de naam Andross (aap), is naar de planeet Venom gevlucht. Van daaruit heeft hij de oorlog aan Corneria verklaard en zijn legers het Lylat sterrenstelsel ingestuurd. Generaal Pepper heeft besloten om het elite team van huurlingen onder de naam Star Fox van zijn nieuwe Arwings te voorzien zodat zij achter Andross aan kunnen. Dit elite team bestaat ui Fox McLoead (vos, jij dus), Falco Lombardi (vogel), Peppie Hare (haas) en Slippy Toad (pad).

Gameplay

Het grootste deel van de game vlieg je in je Arwing, maar je krijgt ook de kans om in een landmaster rond te scheuren. De landmaster is een soort tank waarmee je sprongen kan maken. Te allen tijde zal jouw team je ondersteunen. Je teamleden vliegen zelf ook in Arwings, maar let op. Soms worden ze achternagezeten. Als je de achtervolgers niet wegschiet, loop je het risico dat je teamlid de volgende ronde niet mee kan doen omdat zijn Arwing gerepareerd moet worden.

De actie zelf vind voor een groot deel plaats in ‘Corridor Mode’. Dit betekent dat je een vooraf gedefinieerd pad vliegt of rijdt. Je hebt voldoende bewegingsvrijheid om vijanden en vijandelijk vuur te ontwijken, te remmen of te boosten, maar je gaat altijd voorruit.

Op een aantal plekken raak je echter in ‘All-Range Mode’. Dan krijg je de mogelijkheid om zelf te bepalen waar je heen vliegt, mits je binnen het speelveld blijft. Dit is meestal wanneer je een eindbaas moet verslaan.

Waar je in het klassieke Star Fox op de Super Nintendo nog een moeilijkheidsgraad kon kiezen, is deze in de 64 versie verdwenen. Welke moeilijkheidsgraad je krijgt hangt af van hoe makkelijk je door de levels heen speelt. Weet je extra doelen te behalen, wordt het volgende level een stukje lastiger.

Bediening

Voor gamers die de Nintendo 64 versie van Star Fox gewend zijn, is het mogelijk om de knoppen gelijk te stellen als hoe deze op de joystick van de N64 zaten. Nieuwe gamers kunnen gebruik maken van de 3DS besturing die net wat verfijnder is. In combinatie met de 3DS besturing kan ook de gyroscoop aangezet worden. Dan vlieg je door de 3DS te bewegen. De combinatie van knoppen en gyroscoop beviel mij het beste omdat je de gyroscoop kan gebruiken om de bewegingen van de Arwing wat kracht bij te zetten (of je krijgt in ieder geval die illusie).

Multiplayer

Star Fox 64 kent ook een geavanceerde multiplayer modus via Downloadplay. Hiermee kan je met maximaal 3 vrienden de strijd aan gaan. Het leuke is dat de 3DS camera gebruikt wordt voor de onderlinge communicatie. In multiplayer kan je kiezen voor survival (last man standing), Point Battle (meeste punten wint) en Tim Battle (zoveel mogelijk vijanden neerschieten in de gegeven tijd).

Conclusie

Met Star Fox 64 haalt Nintendo wederom een succesvolle klassieker naar de 3DS. Een strategie die zich eerder al bewees. Ik ben enorm te spreken over de gameplay en beleefde veel plezier aan de game. Toch is de game, als je niet alle missies perfect weet af te ronden, relatief kort waardoor je met twee uurtjes spelen de eindbaas al verslagen kan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.