Preview: Sony’s Tablets

Gisteren konden we ook voor het eerst aan de slag met de nieuwe tablets van Sony. Zowel de Tablet S als de Tablet P waren te bewonderen. Daarnaast gaf Sony ook haar visie op de tablets binnen haar productportfolio. De tablets nemen zonder twijfel een centrale rol in. Het gaat zelfs zo ver dat Sony’s nieuwste Hollywood camera’s met een tablet worden bestuurd.

Sony Tablet S

De Tablet S is opvallend door haar asymmetrische ontwerp. Een specifieke keuze van Sony. Door het gewicht aan één kant te leggen, verbeterd het ontwerp ook daadwerkelijk het draagcomfort.

Opvallend is dat de Tablet S (evenals de Tablet P) echt ontzettend snel is. Multitasken is duidelijk geen uitdaging voor het apparaat. De tablet is ook voorzien van een Playstation Suite zodat je PSone games kan spelen. In tegenstelling tot de Xperia Play, is deze ervaring matig. Ik speelde Crash Bandicoot en had echt moeite met de besturing. Misschien had Sony er een losse controller bij moeten leveren ;-).

Sony Tablet P

Met het design van de Tablet P weet Sony bij iedereen op te vallen. De grafische schil die Sony om haar tablets heen legt, is ook volledig aangepast. Zo zal het onderste scherm regelmatig in een toetsenbord veranderen, wat best comfortabel is. Het gebruik van het gesplitste scherm is bij meerdere apps eigenlijk best goed geregeld.

Ook de Tablet P beschikt over Playstation Suite. In tegenstelling tot de Tablet S vallen de controls niet over de game heen wat het comfort verhoogd. Helaas is het wel zo dat de schouderknoppen (L1-R1 etc) op het bovenste scherm zijn geplaatst en daarmee zo goed als onbereikbaar.

Conclusie

Hoewel Playstation certificatie op de tablets de kwaliteitservaring van Playstation Certified duidelijk omlaag halen, ben ik wel enorm onder de indruk van de prestaties van de tablets. Qua snelheid heb ik echt niks te wensen en ook de grafische schil die Sony ontworpen heeft is gewoon zeer handig in gebruik. Dit zijn duidelijk de betere Android tablets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events