Connexxion Start Proef met Gratis WiFi in de Bus

Binnen het openbaar vervoer blijft de verstrekking van gratis internet een belangrijk discussiepunt. De provincie Friesland en Connexxion zijn overeengekomen dat de twee een proef gaan doen met gratis WiFi internet in de lijnbussen. Het gaat dan voornamelijk om de langere trajecten in de provincie.

Inmiddels rijden de eerste tien bussen al op de Friese wegen, gevolgd door nog drie exemplaren die volgende week de weg op gaan. Het gaat daarbij om de trajecten Leeuwarden-Alkmaar, Leeuwaarden-Ameland en Leeuwaarden-Dokkum. Passagiers worden in de bus op de hoogte gesteld van de aanwezigheid van gratis internet. De internetverbindingen lopen over het mobiele netwerk. Connexxion werkt hiervoor samen met Vodafone.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.