‘Onze Jongens’, we mogen er weer trots op zijn. Philips heeft met één van haar LED lampen een belangrijke prijs in Amerika in de wacht weten te slepen. Het Amerikaanse Ministerie voor Energie heeft Philips tot winnaar van de L Prize benoemd. In deze wedstrijd werd naar een vervanger voor de gloeilamp gezocht.

Het ministerie zocht naar de beste energiezuinige vervanger voor een 60W gloeilamp. Iets dat in de praktijk best lastig is omdat de meeste vervangers niet verder komen dan een 40W gloeilamp. Wanneer elke 60W lamp in Amerika vervangen zou worden voor deze gloeilamp, zou dat een besparing van 35 terrawattuur per jaar opleveren. Dat is 3,9 miljard dollar aan energiekosten. Philips won 10 miljoen dollar en de nodige promotie met deze wedstrijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.