In de kwartaalcijfers gaf HP het al aan, het bedrijf wil van haar PC divisie af. Vandaag voegde HP daad bij het woord en zette de divisie openlijk te koop. Helaas voor HP staan kopers nog niet in de rij. HP verwacht daardoor een jaar nodig te hebben om de PC divisie af te kunnen stoten.

Naast de verkoop aan een concurrent, bestaat nu namelijk ook de kans dat HP aandeelhouders de divisie overnemen. Een voordeel hiervan is dat de divisie mogelijk onder de HP naam blijft werken en dat het management op zijn plaats blijft terwijl ze zich niet hoeven te storen aan de algemene strategie van HP. HP wil zich namelijk meer op de zakelijke dienstverlening gaan richten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.