Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

GamesCom Preview: LEGO Harry Potter Years 5 to 7 (All)

Al wandelend over de Warner Bros stand, kreeg ik van de TT Games ontwikkelaars van LEGO Harry Potter Years 5 to 7 een exclusieve one-on-one preview van deze nieuwe game aangeboden. Gezien Lego een belangrijk deel van mijn jeugd uitmaakte, en ik de plastic blokjes nog steeds wel kan waarderen, kon ik dit verzoek natuurlijk niet weigeren.

Verhaal

Het verhaal van LEGO Harry Potter Years 5 to 7 gaat, zoals we wellicht al had verwacht, verder waar de vorige LEGO Harry Potter game was geëindigd. De makers van de game volgen voornamelijk het verhaal zoals dat in de bioscopen is te zien en voegen daar de nodige LEGO humor aan toe.

Details

Warner Bros brengt met enige regelmaat nieuwe LEGO games uit. Zo kregen we vorig jaar een presentatie van LEGO Universe. Voor dat project hadden de ontwikkelaars de vrijheid om samen met LEGO ontwerpers nieuwe, niet bestaande stenen, aan de game toe te voegen. De studio van LEGO Harry Potter kiest er echter voor om alleen met bestaande stenen te werken en dan bij voorkeur de stenen uit de Harry potter dozen. De modellen in de game worden dan ook eerst met echte stenen opgebouwd voordat deze in de game worden uitgewerkt.

Nieuw in dit Deel

Nieuw in deze game is dat de makers er voor hebben gekozen om de game in een open wereld af te laten spelen, die zich voor een groot deel buiten Hogwards afspeelt.

Voor Kinderen en Ouders

Het klinkt logisch dat een game over onze favoriete plastic blokjes, ook echt voor kinderen wordt gemaakt. Toch laten de ontwikkelaars al snel doorschijnen dat het proces niet zo gemakkelijk is als het lijkt. Ze werken dan ook met een hoop kinderen die regelmatig even op kantoor komen om te testen of de game goed te begrijpen is.

Ook aan de ouders is gedacht. Het is voor ouders mogelijk om één van de karakters in de game te spelen en zo zijn of haar kind te helpen. Het is echter ook mogelijk om, wanneer bijvoorbeeld de telefoon gaat, de controle over de game direct terug te geven zodat het kind zelfstandig verder kan.

Verwachtingen

LEGO Harry Potter Years 5 to 7 verschijnt ergens in November. Zoals met de meeste LEGO games, zal de game op alle denkbare systemen verschijnen, inclusief de Nintendo 3DS. De game is sterk op kinderen gericht, al kunnen de puzzels ook voor volwassenen een flinke uitdaging betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.