Logo GadgetGear.nl
Picture of Daniel Schilling
Daniel Schilling

GamesCom Preview: ADRIFT (PC/PS3/X360)

Volgende week komt Deus Ex: Human Revolution uit, een game die zich afspeelt in de toekomst en waarin Body-augmentation (je lichaam upgraden door er speciale onderdelen in te laten zetten) aan de orde van de dag is. Ik heb deze GamesCom een hele andere kant van augmentation gezien, namelijk de geestelijke kant.

Het Verhaal:

Augmented reality en geheugen manipulatie hebben de controle over de levens van mensen in het Parijs van 2084. Door de ontwikkelaar ook wel Neo-Paris genoemd. Mensen kunnen hun persoonlijke herrineringen digitaliseren, kopen, verkopen of verhandelen. De laatste beetjes intimiteit en privacy zijn weggevaagd, in een wereld waarin het geolocaties en sociale netwerken (te) ver zijn doorontwikkeld. De “gecontroleerde samenleving” is geaccepteerd door de burgers zelf, in ruil voor een paar technologische voordelen. Het is een realiteit die al dichterbij is dan je denkt. Deze op geheugen gebaseerde economie geeft een immense, maar oncontroleerbare macht aan een handvol mensen. Dit is dus gedoemd om te mislukken.

Het Team:

De game wordt gemaakt door een team van ongeveer 80 personen, best een aardig team voor een nieuwe ontwikkelaar. De namen van grote mannen zijn ook niet geheel onbekend. Zo was studio director Oskar Guilbert de man achter Criterion Games (vooral bekend van de Burnout reeks), komt Creative Director Jean-Maxime Moris bij Ubisoft vandaan en is Art Director Aleksi Briclot bekend van ontwerpen voor World of Warcraft, Marvel Comics, Splinter Cell en ga zo maar door. Een veelbelovend team dus.

Facts:

  • ADRIFT is de working title en kan dus nog veranderen.
  • Het spel is een 3rd person action-adventure met een lineaire structuur, geen open wereld dus.
  • De game zal uitkomen in de herfst van 2012 op de PS3 en de Xbox 360.
  • Er zal geen multiplayer aanwezig zijn.

Verwachting:

Ik ben heel erg benieuwd naar deze game. Tot nu toe weet ik ook niet meer dan de basis van het verhaal en is er niet meer dan alleen concept art, maar alleen dat al doet mij verlangen naar de game. Het idee dat mensen met ons sociale leven aan de haal kunnen gaan wordt steeds meer een issue in deze wereld en ik hoop dat deze studio dit gegeven om kan zetten in een hele vette game.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.