Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

GamesCom: Konami Playtests

Terwijl Daniel bij de persconferentie van Konami aanschoof, schoof ik bij Konami aan de testtafel aan. Konami had alpha en beta versies van het grootste deel van de aangekondigde games bij zich met als resultaat dat ik pas twee uur later Konami verliet en jullie vandaag een wel heeeeeeel lang verslag van mij krijgen.

Never Dead (PS3/X360)

In Never Dead jaag jij op allerlei creepy wezens. Denk aan zombies aangevuld met ander alien scum. Zelf ben je ook niet de normaalste en dat blijkt al snel wanneer je de game gaat spelen. Tijdens de gevechten loop je het risico om lichaamsdelen te verliezen. Gelukkig krijg je ook de mogelijkheid om deze zelf weer aan jouw lichaam te monteren. Toch blijft het vreemd om alleen met een hoofd over het slagveld te rollen in de hoop dat je een leuk torso treft.
Never Dead moet een brug slaan tussen de soms wat vreemde Japanse gamers en de rest van de wereld. Of dat met deze bizarre game gaat lukken? Bij het spelen van deze vroege versie werd ik nog niet helemaal overtuigd. We wachten het af…

Metal Gear Solid Snake Eater 3D (3DS)

Ik geef het meteen toe. Ik ben een enorme Metal Gear fanboy en dit was ook echt dé titel die ik even moest spelen. Natuurlijk hebben we het over een remake van de originele Metal Gear Snake Eater met als voornaamste verbetering de 3D ervaring van de Nintendo 3DS. Qua verhaal hoeven we dus geen verassingen te verwachten.

Toen ik de game startte, was het wel even wennen. Natuurlijk had ik vorig jaar in oktober al een presentatie van de game gehad, maar die was niet speelbaar en de controls van de 3DS wijken toch wel heel erg af van waar ik met de Playstation controller gewend aan ben geraakt. Toch heeft Kojima het netjes opgelost. De game speelt soepel en het 3D effect van de 3DS heeft zeker een toegevoegde waarde met betrekking tot de gameplay.

Ik ben vast wat bevooroordeeld over deze game, maar wat mij betreft is de toevoeging van 3D het waard om Snake Eater nog eens lekker opnieuw te spelen. Ik kan niet wachten.

Zombie Apocalypse – Never Die Alone (PSN/XLive)

Zombie Apocalypse – Never Die Alone is de opvolger van het in 2009 verschenen Zombie Apocalypse. In deze game neem je het met een team van vier op tegen hordes zombies. Tijdens het spelen bepaal je zelf als welke strijder je in het spel staat. Zombie Apocalypse belooft een grappige game te worden, maar ik vind het moeilijk om na een paar minuten al te zeggen of dit een knaller gaat worden.

Burgertime (PSN/XLive)

Ooit was er… de MSX. EA, SEGA en Blizzard bestonden nog niet en Konami was zonder twijfel de grootmacht van de casual games. Één van de grote hits van Konami was Burgertime. Een game die later ook op diverse andere homecomputers verscheen.

In burgertime ben je een chef die hamburgers moet maken door over de ingrediënten heen te lopen en deze zo op elkaar te laten vallen. Natuurlijk zitten ingrediënten als het Frank Further worstje je dwars.

Konami heeft er voor gekozen geen exacte burgertime remake te maken. Het zeer herkenbare eerste level van het origineel lijkt dan ook te zijn verdwenen. Toch mis ik het niet. Konami heeft er namelijk voor gekozen om de levels op een rond plein neer te zetten waardoor het level in en uit beeld roteert. Starten met het traditionele eerste level zou hierdoor te moeilijk zijn geworden.

Helaas zijn de graphics van het nieuwe burgertime voor mijn gevoel iets te veel op jonge kinderen gericht. Toch is de toevoeging van 3D een goede stap geweest. Burgertime is en blijft een klassieker.

Skullgirls (PS3/X360)

Dit jaar lijkt het jaar van de vechtgames te worden. Zo zagen we Dead or Alive en Streetfighter al hun retour maken op de Nintendo 3D en staat ons nog wat Tekken vs. Street Fighter goodness te wachten. Ook Konami wil hierop meeliften en doet dit met Skullgirls.

Met Skullgirls lijkt Konami zich op de vrouwelijke gamer te willen richten. De karakters zijn volledig in 2D uitgewerkt en komen een tikkeltje ‘hello kitty’ over. Helaas is dat niet het enige dat met niet trekt. Skullgirls voelt aan alle kanten als een wanna be en lijkt niets nieuws te brengen. Dit gaat het niet worden…

Silent Hill Downpour (PS3/X360)

Na PES en Metal Gear is Silent Hill één van de grootste console titels uit de stal van Konami. Met Downpour hoopt Konami wederom een prachtig horrorverhaal neer te zetten.

In Silent Hill Downpour proberen de ontwikkelaars van de game de focus meer op de horror te leggen dan de actie en dat merkte ik meteen in de vroege demo die ik mocht spelen. In het kwartiertje Silent Hill heb ik geen schot gelost, maar kwam ik van de ene vreemde situatie in de andere.

Silent Hill Downpour verschijnt in november en kan op de PS3 in 3D gespeeld worden.

El Shaddai (PS3/X360)

Soms zie ik persberichten waarbij ik mij enorm afvraag of de betreffende game echt een succes gaat worden. Één van die berichten was dat Konami met El Shaddai naar Europa komt. Ondanks mijn vooroordelen haalde Konami mij over om ook deze game een kans te geven…

Bij het starten van El Shaddai kreeg ik meteen het gevoel dat mijn vooroordelen terecht waren. Ik liep in een vreemde, droomachtige omgeving met een vaag karaktertje allerlei andere wezens te slopen. Toch liep ik door om meer van deze wereld te ontdekken en voor ik het door had, was ik al een kwartier verder.

Het is moeilijk te verklaren hoe het kwam dat El Shaddai mij in haar grip hield. De game klinkt niet als een knaller en grafisch zal het ook niet veel gamers lokken. Pa swanneer je de controller pakt blijkt El Shaddai wel leuk te zijn.

Frogger 3D (3DS)

Als er één klassieker is die we op elk platform tegenkomen, dan is dat wel het wereldberoemde Frogger. Ook nu had Konami weer nieuws te melden, want Frogger komt naar de Nintendo 3DS. Gelukkig had Konami ook deze game voor ons klaargelegd.

De graphics van de nieuwe Frogger lijken van dezelfde hand als die van Burgertime. Ze zijn leuk en spreken het hele gezin aan. De gameplay van Frogger lijkt in eerste instantie ongewijzigd, als heeft Konami erg veel puzzels aan de gameplay toegevoegd.

Ja, Frogger 3D is gewoon een hele leuke game die in ieders 3DS collectie thuis hoort. Konami heeft met Frogger 3D een knaller in handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.