UPC heeft aangekondigd dat het bedrijf later deze week 3 nieuwe zenders aan haar TV pakketten gaat toevoegen. De nieuwe zenders, TV538, Slam!TV en BravaNL zijn vanaf 4 juli te zien. Met TV538 heeft UPC ook meteen een landelijke primeur te pakken gezien Ziggo en andere kabelaars hier nog even op moeten wachten.

UPC zal alle drie de zenders aan het Royaal pakket toevoegen om zo de vraag naar meer muziekzenders te beantwoorden. Een opvallende zet gezien UPC eerder een aantal muziekzenders aan het Royaal pakket onttrok om deze als los pakket aan te bieden. Onder andere TMF Dance werd toen uit het aanbod gehaald. SLAM!TV is overigens een terugkomertje, die heeft al eens eerder in het pakket van UPC gezeten.

TV 538

Op het nieuwe TV kanaal van ‘Radio 538’ gaat de zender niet alleen de webcams live doorschakelen, maar ook een aantal specifieke muziekprogramma’s doorzetten. Zo zal de zender onder anderen live registraties van grote concerten en evenementen als Koninginnedag uitzenden. Deze zet van 538 komt niet geheel onverwacht. In 2008 was 538 al met een TV zender aan het experimenteren en de laatste jaren waren de Koninginnedag concerten van 538 al op RTL5 te zien. TV grootmacht RTL is overigens de eigenaar van het radiostation. TV 538 is vanaf maandag op kanaal 538 te vinden.

SLAM!TV

SLAM!TV is terug van weggeweest. Heb je de eerste entree van SLAM!TV gemist, dan is het goed om te weten dat SLAM!TV een clipzender ala ‘The Box’ is. Met andere woorden, in iedere regio kunnen kijkers zelf per SMS clipjes aanvragen. Iets dat wij in ieder geval zeer kunnen waarderen. SLAM!TV is maandag te vinden op kanaal 608.

BravaNL

Ben je toch meer het type dat van klassieke muziek en cultuur houdt, dan ben je natuurlijk helemaal blij met BravaNL. De zender zend klassieke concerten en ballet opvoeringen uit eigen en andere landen uit. BravaTV komt op kanaal 609.

TCM en Hallmark Verdwijnen

Je merkt het al aan de her-introductie van SLAM!TV; zenders komen en gaan bij UPC. Naast drie toetreders heeft UPC ook twee zenders waar we afscheid van mogen nemen. TCM vonden de kijkers niet interessant en Hallmark heeft besloten om haar assortiment oude tranentrekkers niet meer aan te bieden.

UPC verwacht in September weer nieuwe zenders aan haar pakketten toe te voegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.