Nu 4K langzaam aan populair begint te worden, werkt Ziggo hard aan een opvolger van haar Horizon Mediabox (gelanceerd onder UPC). De nieuwe box moet vooral geschikt zijn om 4K TV door te geven.

In tegenstelling tot de eerste Horizon, die in samenwerking met Samsung werd ontwikkeld voor UPC, pakt het bedrijf het dit keer wat simpeler aan. Ziggo gaat werken met de Virgin V6 box. Die box is ontwikkeld door Virgin Media in het Verenigd Koninkrijk en draait op software van het Amerikaanse TiVo. Virgin Media is enkele jaren geleden door het moederbedrijf van Ziggo ingelijfd waardoor de technologie enkel hoeft te worden aangepast.

Met de introductie van de tweede generatie Horizon box zal Ziggo ook haar internetnetwerk upgraden naar DOCSIS 3.0. Dit zou meer bandbreedte op het kabelnetwerk moeten opleveren en dat is hard nodig gezien Ziggo zich klaar moet maken voor 4K doorgifte.

Via BroadBandTVNews.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.