Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony Introduceert Nieuwe Cybershots

Sony introduceert vandaag twee nieuwe camera’s uit de Cybershot lijn. De TX55 en WX30. Beide camera’s beschikken over een 16,1 megapixel Exmor R CMOS beeldsensor waarmee ook FullHD filmpjes geschoten kunnen worden. Sony heeft de camera’s ook van ‘picture perfect’ voorzien, een menu waarin je fotobewerkingen uit kan voeren.

Cybershot TX55

De Cybershot TX55 lijkt qua body erg op de stootvaste DSC-TX5 die we eerder reviewden. Het doel van deze camera lijkt duidelijk, zoveel mogelijk functies in een zo klein mogelijke body stoppen. De TX55 beschikt ook over een panorama sweep modus waarmee hij panorama’s tot 42,0 megapixel vast kan leggen. Met 3D sweep is het ook mogelijk om 3D foto’s te schieten. De camera is verder voorzien van HDMI-uit en een 3,3 inch touchscreen, die over de hele achterzijde van het toestel strekt.

De TX55 schiet haar foto’s en filmpjes op zowel SD kaarten als het memorystick formaat van Sony. De maximale capaciteit die hij aan kan is 16GB. Het lenssysteem zit in de camerabody waardoor de camera minder gevoelig is voor vuil. Helaas lever je daardoor ook in op de lichtgevoeligheid. De lens heeft een 5X optische en 5X digitale zoom.

Cybershot WX30

De WX30 heeft een wat grotere body en dat merk je meteen al aan de lensconstructie die erin zit. De lens van de WX30 zal zeer waarschijnlijk lichtgevoeliger zijn dan die van de TX55. Ook de WX30 bevat een touchscreen, van 3 inch. De camera beschikt net als de TX55 over 5X optische en 5X digitale zoom. De WX30 kan ook nog eens 12 megapixel foto’s schieten terwijl je FullHD aan het filmen bent. Tijdens het filmen beschikt de camera ook over beeldstabilisatie

Beschikbaarheid

De TX55 gaat € 380 kosten en ligt in September in de schappen. De WX30 gaat €250 kosten en ligt in augustus in de schappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.