Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Netgear WN3000RP WiFi Extender

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Simpel ontwerp
  • Simpel te installeren

THE BAD

Een draadloos netwerk is in deze maatschappij bijna niet meer weg te denken, toch kan het opbouwen van een dekkend draadloos netwerk aardig wat problemen opleveren. Zeker in moderne huizen die grotendeels van beton gemaakt zijn. Netgear bedacht daarvoor de WN3000RP WiFi Range Extender.

Uitrusting

De verpakking van de WN3000RP bevat enkel de extender zelf en een korte installatie handleiding. De extender dient direct op het stopcontact geprikt te worden, dus er is geen noodzaak voor kabels o.i.d.

Uiterlijk

De WN3000RP is een wit kastje met twee WiFi antennes. Het is mogelijk om via een UTP kabel een computer, blu-ray speler of ander apparaat zonder WiFi op de router aan te sluiten. Aan de zijkant vinden we verder de reset knop, een stroomschakelaar en een WPS knop.

Installatie

Installatie is bijna net zo simpel als het ontwerp van de extender. Je prikt hem in het stopcontact, draait de antennes omhoog, drukt op de WPS-knop van je Netgear router en daarna op de WPS-knop van de extender. De extender en de router zijn nu verbonden. Je ziet een nieuw netwerk genaamd netgear_ext. Je verbindt jouw computer met dit netwerk en opent de browser. Voor het laatste deel van de configuratie beantwoord je enkele simpele vragen.

Conclusie

Wanneer je problemen hebt met het bereik van jouw WiFi netwerk, is de WM3000RP misschien wel de makkelijkste methode om het bereik snel te vergroten/verbeteren. Het apparaat zelf en de configuratie zijn relatief simpel. Wat ons betreft een prima product.

Eén reactie

  1. ik heb een linksys router en zie geen kans om te installeren!!? de netgear ext. komt niet eens op mijn netwerkverbindingen voor…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.